Afbeelding

Huisartsenpost Hellevoetsluis sluit per 1 januari 2015

Actueel 241 keer gelezen

HELLEVOETSLUIS - De Huisartsenpost Hellevoetsluis gaat per 1 januari dicht. Alle inwoners van Voorne-Putten, Rozenburg en Hoogvliet kunnen met acute zorgvragen buiten kantooruren terecht bij de Huisartsenpost Ruwaard, Ruwaard van Puttenweg 500 in Spijkenisse.

De organisatie van de huisartsenposten heeft het besluit tot de sluiting van de Huisartsenpost Hellevoetsluis voorgelegd aan het Regionale Orgaan Acute Zorg (ROAZ) en de landelijke brancheorganisatie van de huisartsenposten (InEen). Deze organisaties geven aan dat de organisatie van de acute zorg vanuit Huisartsenpost Ruwaard voor het gehele gebied valt binnen de kwaliteits- en bereikbaarheidsnormen. Er zijn geen bezwaren tegen de sluiting van de Huisartsenpost Hellevoetsluis. Dat wil niet zeggen dat alle huisartsen uit dit gebied daar gelukkig mee zijn.

De dependance in Hellevoetsluis kende een aantal beperkingen ten opzichte van de hoofdlocatie in Spijkenisse:
er vind een beperkt aantal consulten plaats (doordeweeks gemiddeld slechts acht patiënten per avond, waarvan er gemiddeld vier alsnog naar de dienstapotheek in Spijkenisse moeten om medicatie te halen),
er is niet altijd een huisarts op de post aanwezig,
en er is geen Spoedeisende Hulp van een ziekenhuis als achtervang.
Hierdoor is de locatie inmiddels niet meer toereikend.

Gedurende de nachten werd de acute zorg al vanuit de huisartsenpost Ruwaard verzorgd.
De huisartsenpost Hellevoetsluis heeft altijd al een beperkte openingstijd gehad en was ’s-nachts gesloten. De bereikbaarheid van Huisartsenpost Ruwaard valt ruim binnen de normen die daarvoor landelijk gesteld worden. De patiënten die met eigen vervoer komen kunnen binnen 25 minuten de huisartsenpost bereiken, per openbaar vervoer zijn er voor het gehele gebied verbindingen naar Spijkenisse. Voor de groep meest kwetsbare patiënten waar een huisbezoek noodzakelijk is, verandert er niets. De capaciteit van de visite-rijdende huisartsen, twee voor het gehele gebied, blijft hetzelfde.

Over Huisartsenposten Rijnmond
Huisartsenposten Rijnmond is voor spoedeisende klachten die niet tot de volgende werkdag kunnen wachten. Patiënten die medische zorg nodig hebben en niet tot de volgende dag kunnen wachten, bellen naar de post, zij krijgen dan een medisch advies of een afspraak op de post. Indien er spoed bij is, wordt een huisbezoek afgelegd. Indien een ambulance nodig is, wordt dit vanuit de huisartsenpost geregeld. 
Huisartsenposten Rijnmond verzorgt de bereikbaarheidsdienst van huisartsen voor in totaal 1.000.000+ bewoners. De organisatie bestaat naast Huisartsenpost Ruwaard en Hellevoetsluis ook uit de huisartsenposten Zuid, gevestigd op de Zorgboulevard, Huisartsenpost IJsselland, gevestigd samen met de spoedeisende hulp van het IJsselland Ziekenhuis en de Huisartsenpost SFG, verbonden aan het Sint Franciscus Gasthuis.
 
Voor meer informatie kun u terecht bij het hoofdkantoor.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant