Afbeelding

Onderzoek naar samenwerking gemeenten

Actueel 108 keer gelezen

REGIO - Op maandag 15 december zullen de colleges van de gemeenten Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne een intentieverklaring ondertekenen. Daarin spreken zij af de mogelijkheden voor een nauwere ambtelijke samenwerking te laten onderzoeken. Hiertoe hebben de colleges op 9 december besloten.

Het doel van de nauwere samenwerking is, met behoud van eigen identiteit, de kwetsbaarheid te verminderen, de lokale bestuurskracht en de kwaliteit van de dienstverlening te verbeteren en de kosten voor alle drie de gemeenten beter te beheersen.

In de drie Voornse gemeenten is het voornemen tot nauwere ambtelijke samenwerking besproken met de raadscommissies, het management en de ondernemingsraden. In de drie gemeentelijke organisaties is er voldoende draagvlak voor verdergaand onderzoek naar de mogelijkheden van vormen van ambtelijke samenwerking.

De intentieverklaring wordt op 15 december tijdens een bijeenkomst met de fractievoorzitters van de gemeenteraden op Voorne in Brielle door de drie burgemeesters en de drie gemeentesecretarissen ondertekend. Om de voorgenomen ambtelijke samenwerking nader inhoud en vorm te geven, krijgen de gemeentesecretarissen de opdracht om een onderzoek uit te voeren naar samenwerkingsmogelijkheden waarbij de drie gemeenten hun eigen bestuurlijke zelfstandigheid en identiteit behouden, Het onderzoek moet ook adviseren over de wijze waarop dit formeel vorm kan worden gegeven. Het is de bedoeling dat dit onderzoek in het eerste kwartaal van 2015 zal plaatsvinden. Eind april volgt een definitieve rapportage.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant