Afbeelding

Halve van Rockanje wordt Halve van Westvoorne

Actueel 130 keer gelezen

OOSTVOORNE - De Halve van Rockanje, een loopwedstrijd over 21,1 kilometer, wordt op de eerste zondag van januari voor het eerst gehouden als de Halve van Westvoorne. Het organiserende Voorne Atletiek heeft voor de halve marathon een aantal verbeteringen doorgevoerd.

Zo zal Paviljoen de Duinrand te Oostvoorne op 4 januari 2015 als start- en finishlocatie fungeren. Dit verklaart ook meteen de naamsverandering. Farm Frites, een bedrijf met hart voor sport, treedt op als hoofdsponsor van dit prachtige evenement. Het (verharde) parcours begeeft zich als vanouds richting de mooiste plekjes van de gemeente Westvoorne en ook dit jaar ontbreekt het strand natuurlijk niet. Reeds jaren is de Halve van Rockanje bekend als één van de mooiste en zwaarste halve marathons van Nederland. Het mulle zand en de dikwijls ferme wind maken deze wedstrijd een ware uitdaging voor wie ervan houdt een beetje af te moeten zien. Voor wie een halve marathon (nog) teveel van het goede vindt, zijn er traditiegetrouw ook 2 kortere afstanden, een 5km en een 10km. Ook aan jeugdige deelnemers is gedacht. Voor hen zijn er 2 mooie parcours uitgezet van 1 en 2 km.

Tijdsregistratie vindt bij deze editie voor het eerst plaats d.m.v. een chip. Ook is er voor iedere deelnemer een unieke herinnering en een finishfoto met certificaat, gratis te downloaden na afloop. Op het parcours zijn, voor de langste afstand, 4 zeer goed gesorteerde drinkposten aanwezig. Na afloop is er in Paviljoen de Duinrand voor iedere deelnemer een kop huisgemaakte erwtensoep. Inschrijven kan via www.inschrijven.nl. Inschrijfprijzen bij voor-inschrijving bedragen respectievelijk € 9, € 12, € 15 voor de 5, 10 en 21,1km en bij na-inschrijving ter plaatse € 12, € 15 en € 18. De jeugd schrijft ter plaatse in voor € 2,50. Start 1 km om 10.30 uur; start 2 km om 10.45 uur; start 21,1km om 11.15 uur; start 10 km om 11.30 uur; start 5 km om 11.45 uur. Vragen? www.halvevanwestvoorne@gmail.com.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant