Afbeelding

Breinkrakers op Jenaplanschool De Driehoek

Actueel 384 keer gelezen

Oostvoorne - Iedere donderdagmiddag gebeurt er iets bijzonders op De Driehoek… Een groepje kinderen uit stamgroep 5/6 dat meer uitdaging nodig heeft houdt zich bezig met activiteiten waar hun brein van gaat kraken!

Zij werken met opdrachten uit de Pittige Plus Torens. Hierbij wordt het analytisch, creatief en praktisch denken gestimuleerd. Hierdoor wordt er inzicht en doorzettingsvermogen gecreëerd en wordt het samenwerken bevorderd.

Om een voorbeeld te geven: de kinderen kregen de opdracht om een knikkerbaan van papier te bouwen. In de eerste weken hebben de kinderen zich gericht op het brainstormen over hoe ze te werk gaan. Ze moesten dus een echt plan van aanpak en een ontwerp maken. Dit viel niet mee, want het liefst wilden ze direct aan de slag! Hierin ontdekten de kinderen dat ze thuis materialen moesten verzamelen en in tweetallen moesten nadenken over hoe ze de rollen gingen verdelen en wat de eerste stappen moesten zijn. Met behulp van tablets en computers mochten ze inspiratie opdoen.

Na dit breinkraakproces mochten ze dan eindelijk met hun handen aan de slag! Ze begonnen met vouwen, knippen en snijden van gootjes. Zo ontstonden er al snel momenten om het meteen even uit te testen. De kinderen zitten nog middenin het bouwproces, dus we zijn benieuwd naar het eindresultaat (al is het proces natuurlijk belangrijker….)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant