Afbeelding

Veel belangstelling voor kerstmarkten in Rockanje

Actueel 137 keer gelezen

Rockanje - Er was regen voorspeld, maar aan de Voornse kust bleef de neerslag afgelopen zondag beperkt tot wat schaarse druppels.

De temperatuur was ook hoger dan normaal halverwege december het geval is, dus waagden veel mensen zich naar buiten om een frisse neus halen en waar kun je dan beter naar toe gaan dan naar de kerstmarkten die in Rockanje werden gehouden.

Dorpsplein
Het Dorpsplein in Rockanje was het centrum van een levendige kerstmarkt/braderie die zich met twee 'poten' vertakte tot diep in de Dorpsweg aan de ene kant en de Vlielander Heinlaan aan de andere kant. Met een fraaie Dickensjas aan en een hoge hoed op, was Bram Snoeij, jaarlijks spreekstalmeester tijdens het ringsteekevenement in Rockanje, bijna onherkenbaar. Maar het Belgische trekpaard, dat dit keer dienst deed bij het trekken van een arrenslee op wielen, maakte toch weer duidelijk dat het hier wel degelijk 'het gezicht van het trekpaardenteam van Rockanje' betrof en niet David Copperfield of een andere Dickensfiguur.

Dors(t)vlegels

De Dors(t)vlegels, het gevierde dweilorkest van muziekvereniging Ons Genoegen, blies 's middags het ene na het andere kerstlied en verleidde veel bezoekers van de kerstmarkt tot een momentje pauze om even te kijken en te luisteren. Ook in de Dorpsstraat zorgden twee elektrisch versterkte zangers bij café 't Hoekie voor een vrolijke noot.

Tenellaplas

Wandelaars die het bezoekerscentrum Tenellaplas als uitgangspunt kozen, werden afgelopen zondag als een magneet naar paviljoen De Meidoorn getrokken, want daar zorgden de met typische kerstachtige sfeerverhogers en ambachtelijke etenswaren uitgeruste kraampjes van de kerstmarkt aldaar voor een enorme drukte. Wie wist te raden hoeveel koffiefilters er waren gebruikt bij het vervaardigen van de kerstkrans die bij een van de kraampjes lag te pronken, kon hem winnen. De 'raders' steunden tegelijkertijd een goed doel: onderzoek naar zeldzame kinderziektes.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant