Afbeelding

Inwoners Westvoorne praten mee over nieuwe APV

Actueel 337 keer gelezen

Rockanje - De APV is een document met regels die door elke gemeente afzonderlijk wordt opgesteld en geldt voor iedereen binnen de gemeente, met als doel de dorpen netjes en leefbaar te houden. Omdat de APV iedereen raakt, heeft het college van B&W ook aan inwoners de ruimte gegeven om via een werkgroep mee te denken en het college te voorzien van ideeën en adviezen.

In de raadscommissie hebben de leden van de werkgroep de nieuwe APV besproken en hun mening over het resultaat kenbaar gemaakt. De uitkomsten uit deze commissie zijn besproken tijdens te laatste werkgroepbijeenkomst. Op 15 december heeft de raad de nieuwe APV unaniem aangenomen.

Interactief proces

Via het burgerpanel van Westvoorne is onder andere gevraagd naar de bekendheid van de APV en de onderwerpen die van belang zijn om genoemd te worden in de lokale regelgeving. Ook is aan de deelnemers van het burgerpanel gevraagd of zij deel uit wilden maken van de werkgroep. In drie bijeenkomsten is de werkgroep, onder begeleiding van een externe voorzitter, aan het werk gaan. Ambtenaren van diverse vakafdelingen hebben met de werkgroep samengewerkt. Ook is input gevraagd vanuit de politie om te achterhalen welke problemen zich daadwerkelijk in onze gemeente voordoen. In hoeverre huidige regels gehandhaafd worden, dan wel in hoeverre nieuwe regelgeving handhaafbaar is. Om feeling te houden, zijn raadsleden gevraagd om ook deel te nemen aan het proces. 

Resultaat

Het resultaat van het interactieve proces is een nieuwe APV Westvoorne 2016 waaraan inwoners daadwerkelijk inhoudelijk hebben bijgedragen. Er is een aantal regels gewijzigd en nieuwe regels zijn toegevoegd, zoals het laten staan van caravans op de openbare weg (verlengd van drie naar zeven dagen). Het georganiseerd oplaten van ballonnen (verboden gezien schade aan flora en fauna), het verplicht opruimen van paardenpoep en het gebruik van drones. Ook heeft de werkgroep duidelijk aangegeven dat er door de politie en gemeente meer gehandhaafd moet worden. Burgemeester Peter de Jong is zeer tevreden over het resultaat: "Nadrukkelijk is de samenwerking gezocht en is denkkracht en inzet van de inwoners benut bij het opstellen van de nieuwe APV. Ik wil de burgerpanel- en werkgroepleden dan ook hartelijk bedanken voor hun enthousiaste deelname aan dit proces".

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant