Afbeelding

Kerstconcert Delta Swingband in Leemgaarde

Actueel 121 keer gelezen

Oostvoorne - Afgelopen donderdagavond vond in restaurant Zeeburg van woon-zorgcentrum Leemgaarde weer het traditionele kerstconcert van de Delta Swingband plaats.

Rond half 7 was de band al druk doende met de voorbereidingen omdat het geluid natuurlijk voortreffelijk moet zijn tijdens zo'n concert. De avondmaaltijd in het restaurant is afgelopen rond 18:00 uur en vaak zoeken bewoners dan al een goed plaatsje om niets te hoeven missen. Vanaf 7 uur druppelden de bandleden binnen. Omdat dit zo langzamerhand een lange traditie is, weet iedereen wel zo'n beetje waar hij/zij zijn spullen kwijt kan - en anders helpen we ze daarbij – en hoe de opstelling van de zaal is. Dat gaat dus redelijk gladjes.

Bandleider Marcel Streef weet zijn band goed op te warmen en nadat de vocalisten Anita Simons en Eewoud Feenstra gearriveerd waren, kon het sound checken door Theo Bailly beginnen. De Leemgaarde bewoners moeten altijd even schakelen vanwege de hoeveelheid geluid die er uit zo'n band komt, maar wanneer iedereen een goed plekje heeft gevonden en eventueel zijn/haar gehoorapparaat heeft ingesteld op de goede geluidssterkte, kan het feest beginnen. En een feest was het. Uiteraard werden er veel bekende kerstliedjes gespeeld maar de band verrast ons ook elk jaar weer met nieuwe nummers.

Sinds verleden jaar is Eewoud Feenstra een graag geziene gast naast Anita Simons. Hun stemmen matchen mooi met elkaar maar ook als ze afzonderlijk zingen valt er veel te genieten, zowel in uitbundige nummers als in langzame, zachtere ballads. De muziek nodigde ook een aantal gasten uit om de dansvloer op te gaan, niet alleen vanwege hun eigen plezier, maar ook tot vermaak van de toeschouwers.

Bij bekende liederen werd er natuurlijk meegezongen en daar ook op aangedrongen door de bandleider. Vaste prik is natuurlijk het Glenn Miller nummer 'Pennsylvania 45000' waarbij de mensen in de zaal enthousiast het telefoonnummer in het Pennsylvania hotel mee doorgeven aan de operator. Het was een zeer geslaagde avond waarbij iedereen, zowel band als publiek het enorm naar zijn zin had. De opmaat naar kerstmis en Nieuwjaar! Dus dat doen we volgend jaar weer.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant