Afbeelding
DAGBOEKNOTITIES

Liefdesadviezen

Actueel 120 keer gelezen

COLUMN - Met de islamitische cultuur ben ik niet goed bekend en nu steeds meer islamieten deze kant op komen leek het me verstandig om me er eens in te verdiepen. Die terroristische aanslagen en vrouwonvriendelijke acties op stations, daar kunnen we natuurlijk alleen maar van griezelen, maar steeds vaker wordt benadrukt dat een fatsoenlijke moslim zoiets nooit zal doen of goedkeuren. Hoe kijken die dan tegen de vrouw aan?

Ik zocht op internet en vond een lijst met zestig tips 'voor alle broeders' om de liefde van hun vrouw te behouden. En eerlijk is eerlijk, hier kan iedere oerhollandse kaaskop nog wat van leren. Dus mannenbroeders van Voorne, opgelet, doe er je voordeel mee, ik noem er een paar. Tip 4: 'Adviseer haar in een liefdevolle, romantische en privé-sfeer.' Geef toe heren, dat dreigen wij wel eens te vergeten. Tip 6. 'Bied haar de plaats aan waar jij zit'. Dat vind ik persoonlijk wat ver gaan. Tip 8. 'Verzorg jezelf, ruik lekker'. Moet te doen zijn. Tip 12: 'Roep je vrouw met koosnaampjes'. Hier past enige waarschuwing. Toen ik dit in praktijk wilde brengen reageerde mijn echtgenote daar nogal achterdochtig en zelfs enigszins agressief op. Voorzichtig naar de juiste woorden zoeken dus, en langzaam opbouwen. Tip 46: 'Laat haar weten wanneer je thuiskomt of weggaat.' Altijd handig.

Tip 47: 'Verlaat niet het huis voor langere tijd als er onenigheid is.' Ja, leg dát maar eens aan je baas uit. Nu hoor ik in gedachten al morrende mannen met de vraag of er soms nog tips voor onze dames waren. Want die zijn toch zeker ook niet de hele dag manvriendelijk bezig, of wel soms? Uiteraard kwam die vraag ook bij mij op en moeiteloos vond ik het lijstje met adviezen 'voor alle zusters'. Tip 1: 'Gedraag je als een dame.' Behoeft geen nadere uitleg. Tip 2: 'Kleed je uitdagend en prettig (alleen voor zijn ogen)'. Dames, mag ik voor dit punt extra aandacht vragen? Ik hoor collega's klagen dat ze 's avonds te vaak tegen degelijke flanellen pyama's moeten aankijken. Tip 5: 'Vraag hem niet steeds: waar denk je aan?' Een man naar mijn hart, deze imam! Maar bij tip 12 begon ik hem te wantrouwen. Neemt hij ons wellicht in het ootje? Tip 12: 'Geef hem complimenten om die dingen waarover hij niet zeker is (zijn uiterlijk, intelligentie etc.) Daarmee help je hem om zijn zelfvertrouwen op te bouwen.' Of deze dan, tip 30: 'Praat nooit, maar dan ook nóóit, slecht over je man bij vrienden en familie. Als zij het eens met jou zijn, raak jij nog depressiever want dan hoor je van een ander dat hij een slechte echtgenoot is.' Hoog tijd om even terug te scrollen naar een advies voor de Voornse vrouwen, waar ik zelf ook achter kan staan. Deze bijvoorbeeld, tip 27: 'Maak grappen. Als je niet grappig bent ingesteld, zoek grappen via het internet en vertel ze aan hem'. Nu horen jullie het eens van een ander. Doé dat, dames! Er is al genoeg ernst en treurigheid in de wereld.

Dagboeknotities van een parttime huisman.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant