Wesley Spuij (rechts) van Any Time Fitness was een van de belangstellenden bij de eerste Daily Mile die de leerlingen van De Driehoek aflegden. * Foto: Jos Uijtdehaage.
Wesley Spuij (rechts) van Any Time Fitness was een van de belangstellenden bij de eerste Daily Mile die de leerlingen van De Driehoek aflegden. * Foto: Jos Uijtdehaage.

De kop is eraf gerend op basisschool De Driehoek

Actueel 342 keer gelezen

Oostvoorne – Afgelopen maandag liepen leerlingen van basisschool De Driehoek uit Oostvoorne voor het eerst een mijl (1652 meter) lang hard.

Het was de start van de 'Driehoek-versie' van The Daily Mile. Een initiatief dat is ontstaan op een basisschool in Schotland. Veel leerlingen op die school kampten met overgewicht en in een poging om daar een eind aan te maken, startte de schoolleiding met het dagelijks hardlopend afleggen van een mijl, voordat de lessen begonnen.

Olievlek
Het initiatief verspreidde zich als een olievlek over Schotland en Engeland. Een leerling van De Driehoek, maakte de Oostvoornse basisschool attent op het Britse initiatief tijdens een vergadering van de leerlingenraad. Het idee om ook op De Driehoek (bijna, want vier keer per week) dagelijks een stukje hard te lopen, werd enthousiast ontvangen en resulteerde in de Driehoekversie van de Daily Mile. Afgelopen maandag renden de 'Driehoekers' onder aanwezigheid van Wesley Spuij, directeur van Any time Fitness aan de Oostvoornse Voorweg, voor het eerst enkele rondjes rondom het schoolgebouw aan de Vrouwe Machteldweg in Oostvoorne. Bewegen is niet alleen belangrijk voor de strijd tegen obesitas maar het verhoogt ook onder meer het concentratievermogen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant