Afbeelding

Halloween in Rockanje: griezelig gezellig...!

Actueel 724 keer gelezen

Rockanje - Halloween wordt ook bij ons met het jaar uitbundiger gevierd en het van oorsprong Amerikaanse griezelfeest ging afgelopen zaterdag ook niet onopgemerkt aan Rockanje voorbij.

Al jaren verzorgt Rockanjes toneelvereniging Zie-Zo voor de oudere jeugd ter gelegenheid van Halloween een ware 'fright-night' in de duinen tussen de Eerste- en de Tweede slag. Om in het pikkedonker over de vele paadjes in dat duingebied struinen waren afgelopen zaterdag weer stalen zenuwen vereist. Verlichting mochten de deelnemers niet meenemen, maar er waren genoeg 'dapperen' die toch stiekem een lampje mee hadden gesmokkeld om hun pad te verlichten. En anders deed de mobiele telefoon wel dienst. Er waren heel wat telefoons die met een volle batterij aan de tocht begonnen, maar helemaal leeg terugkeerden.

Snoepjestocht
Eerder op de avond kon de jongere jeugd met het Dorpsplein als vertrekpunt ook een griezelige Halloween-snoepjestocht lopen. Voor het vertrek kon je op de foto met een griezelige tovenaar die een grote Afrikaanse oehoe op de hand had. Daarna was het zaak om bij de adressen die op de uitgezette route waren vermeld zoveel mogelijk snoep los te krijgen in ruil voor de getoonde Halloween-outfit. Maar sommige tuinen waren zo eng aangekleed dat je wel heel stoer moest zijn om aan te bellen.

Fotografie: Jos Uijtdehaage

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant