Ramon de la Haye scoorde vanaf de stip voor Zwartewaal. * Foto: Wil van Balen.

Zwartewaal klopt Simonshaven, OVV verliest

Actueel 233 keer gelezen

Zwartewaal/Den Haag - Zwartewaal boekte afgelopen zaterdag een 2-1 zege in de derby tegen hekkensluiter SV Simonshaven. OVV verloor afgelopen zondag met 4-3 bij het Haagse Laakkwartier.

Ondanks de bescheiden klassering, gaf SV Simonshaven Zwartewaal aan de eigen Sluisweg goed partij. De ploeg van trainer Mark Zijlstra ging doordat met name Kevin van Overbeek het vizier niet scherp kreeg afgesteld met een veel te magere voorsprong de rust in. Alleen David Mulder kon raak schieten voor de thuisclub: 1-0.
In de tweede helft zette Ramon de la Haye Zwartewaal vanaf de stip op 2-0, waarna de bezoekers in de slotfase de nul nog weg konden poetsen: 2-1.

Achterstand
OVV kwam vooral door een dramatisch zwakke eerste helft met een 2-0 achterstand de rust in in de uitwedstrijd bij het Haagse Laakkwartier. Toen de thuisclub in de tweede helft ook nog op 3-0 kwam, leek het een hopeloze missie voor OVV.

Langszij
Yoeri Bak hielp de bezoekers echter terug in de wedstrijd: 3-1. Timo Lemmens kopte vervolgens de 3-2 binnen, waarna Bak OVV vanaf de stip langszij bracht: 3-3. Uit een vrije schop scoorde de thuisclub in de slotfase echter toch nog de 4-3.