Afbeelding

Kinderen schilderen voor hulp aan Haïti

Actueel 239 keer gelezen

Westvoorne - U heeft vast wel gelezen en gehoord over de orkaan Matthew die begin oktober Haïti heeft getroffen. Daarbij zijn ruim 1000 mensen verdronken en heel veel families dakloos geraakt.

De Stichting Vrienden van Haïti Westvoorne, is nu hard aan het werk om huisjes te bouwen voor deze families. Daarbij worden zij financieel geholpen door Wilde Ganzen, Woord en Daad en andere organisaties. Atelier "het Schuurtje" in Rockanje bood ook haar hulp aan. Zij geeft teken en schilderles aan volwassenen en kinderen. Tien kinderen van 6 tot 11 jaar zijn aan de slag gegaan om wat voor hun leeftijdgenootjes in het rampgebied te betekenen. Daar zijn deze mooie schilderijtjes gecreëerd. De schilderijtjes werden geveild via facebook en hebben 300,- euro opgebracht.Hoe mooi kan het zijn dat zelfs kinderen zo'n mooi bedrag bij elkaar schilderen.

Graag doet de stichting een beroep op andere verenigingen, clubs, organisaties om dit voorbeeld te volgen. Het is het begin van een  huisje dat in Haïti 4000,- euro kost. Wie o wie gaat dit bedrag aanvullen? Ze willen minimaal 6 huisjes bouwen, met daarbij een tuinbouw school. De bewoners krijgen naast hun huisje een stukje grond om groenten te verbouwen. Ook kunnen ze kippen en geitjes houden. Zo kunnen zij in hun eerste levensbehoeften voorzien.

Uw gift is meer dan welkom!

Zie ook de website www.vriendenvanhaitiwestvoorne.nl

Het rekeningnummer is: NL 89 RABO 0105 1897 15 t.n.v. Stichting Vrienden van Haïti Westvoorne

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant