Afbeelding

Carbidschieten en freerunnen op oudejaarsmiddag in Rockanje

Actueel 449 keer gelezen

Rockanje - Traditioneel wordt er op oudejaarsmiddag in Rockanje met carbidschieten afscheid genomen van het oude jaar. Dit gebeurt door een groep Westvoornaars op de parkeerplaats van de Eerste Slag.

Evenementen binnen Westvoorne worden steeds professioneler opgepakt. Om ook evenementen voor de jeugd te professionaliseren, is de Evenementen stichting Westvoorne opgericht. Aan hen is gevraagd om het jongerenevent te combineren met het carbidschieten.

Freerun-clinic en carbidschieten
Op 31 december tussen 12.00 uur en 18.00 uur is het eerste evenement van de Evenementen stichting Westvoorne. Een freerun-clinic voor de jeugd en carbidschieten voor alle overige inwoners van Westvoorne. Ze willen zo voornamelijk de lokale jeugd iets spetterends op oudejaarsmiddag bieden en voorkomen dat zij zich gaan vervelen en rond gaan hangen.

Freerunnen
Freerunnen is een opkomende en op social media zeer bekende sport. In samenwerking met de gymnastiekbond wordt er een uitdagend parkoers aangelegd waar iedereen vanaf 8 jaar onder leiding van ervaren freerunners zijn kunsten kan vertonen. En bij een spectaculaire sport, horen gevaren. Ze zijn dan ook blij dat EHBO-vereniging Oostvoorne hen voor de middag hun inventaris ter beschikking stelt.

Carbidschieten
Tradities moet je koesteren en daarom mag het carbidschieten deze middag niet ontbreken. Al sinds jaar en dag wordt dit op de parkeerplaats van de Eerste Slag in Rockanje door een select groepje Westvoornaars verzorgd.

Spectaculaire opening
Om van dit evenement een succes te maken, ontvangt de stichting binnen Westvoorne een enorme steun. Van vele lokale ondernemers en de politiek. Vanaf 12.00 uur bent u van harte welkom en om 13.00 uur zal het evenement op een nog nooit vertoonde manier worden geopend.

En zoals bij een evenement hoort, is er ook gedacht aan heerlijke hapjes en drankjes. Op het horecaplein kun je naast oliebollen ook Westvoornse lekkernijen te verkrijgen.

Nieuwsgierig?
Kom ook 31 december naar de parkeerplaats van de 1e slag in Rockanje. Vanaf 12:00 beginnen de freerunclinics waar je ieder moment bij aan kan sluiten. Vanaf 12:00 begint het carbidschieten. Meer informatie op eswestvoorne.nl en fb.com/eswestvoorne.

Foto: Jos Uijtdehaage

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant