Afbeelding
Foto: Jos Uijtdehaage
ONDERNEMERS VAN DE WEEK

 Smickel-Inn 'Balkon van Europa' 

Actueel 1.323 keer gelezen

Maasvlakte – In 1992 begonnen John en Els Hofman op de Vlaardingweg in de Spaanse Polder met een riante snackwagen en een luxe haringkar 'De Smickel-In. Sinds 2009 zijn ze met hun snackkiosk op de Maasvlakte 1 te vinden.

Al in de Spaanse Polder werden vele monden gevoed en stevige gesprekken gevoerd met John en Els die hun uiterste best deden om hun zaak tot succes te maken. Dit is door de jaren heen prima gelukt. Ze hebben inmiddels een enorm klantenbestand met vooral heel veel vaste klanten. De klanten komen voor de excellente kwaliteit van hun producten en diverse snacks uit eigen keuken. Al snel na de start in de Spaanse Polder kwam de mogelijkheid om met een mobiele snackwagen achteraan op de Maasvlakte te gaan staan, daar waar alle zeeschepen in en uit varen. Het is misschien wel de mooiste plek van de Maasvlakte , genaamd "Het Balkon van Europa", de plek waar John en Els verliefd op zijn.

Het combineren van de Spaanse polder en Maasvlakte was voor John en Els de gewoonste zaak van de wereld. Hard werken , lekker zelfstandig zijn, plezier en klantvriendelijkheid, staan bij hen dan ook hoog in het vaandel. Na vele jaren kwam dan toch de beslissing om alleen verder te gaan op de Maasvlakte met een vaste standplaats en afscheid te nemen van de locatie Spaanse Polder. Op deze mooie plek 'Het Balkon van Europa', daar lag hun toekomst.

De vaste standplaats achteraan op de Maasvlakte biedt een gigantisch mooi uitzicht op de grootste haven ingang van Europa. Werkelijk alle schepen varen hier in en uit , echt uniek in Nederland. Deze ingang van de grootste haven van Europa, is 24 uur per dag actief. Voor sommige speciale schepen gaan ze zelfs extra open, omdat er zoveel scheepspotters en geïnteresseerden zijn. Lekker 'smickelen' en de grootste zeeschepen bekijken vanaf het oergezellige terras 'de piratenboot', dat zit als gegoten. Met de specialiteit van de Smickel-Inn "Broodje Speklap" wordt het pas echt onweerstaanbaar. En als je geluk hebt, zie je ook zeehonden en bruinvissen.

Deze maand bestaat "de Smickel-inn 'Het balkon van Europa' dus al weer 25 jaar. We gaan er van uit dat John en Els er met de klanten nog vele jaren plezier aan mogen beleven. De sociale praatjes, hun heerlijke keuken, de gastvrijheid en het schitterende uitzicht van de natuur en de zee, het is zeer zeker een bezoek waard!

Ze zijn geopend van dinsdag tot en met zondag van 10:00 tot 18:00 uur, afhankelijk van de weeromstandigheden. In de maand januari zijn ze gesloten.

John en Els heten u van harte welkom op Maasmond 10, 3199KH , Rotterdam , Maasvlakte.

John en Els ..... Proficiat..... En dat de gasten nog jaren mogen genieten van jullie lekkere snacks en prachtige locatie!

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant