Ratatouille was afgelopen zaterdag een van de blikvangers van de Lampionnenoptocht van Rockanje. * Foto: Jos Uijtdehaage.
Ratatouille was afgelopen zaterdag een van de blikvangers van de Lampionnenoptocht van Rockanje. * Foto: Jos Uijtdehaage. Foto: Jos Uijtdehaage

Onverwacht grote belangstelling voor Lampionnenoptocht Rockanje

Actueel 1.196 keer gelezen

Rockanje – Het zag er in de aanloop naar de Lampionnenoptocht van Rockanje somber uit voor de mogelijke deelnemers, maar net op tijd streken de weergoden met de handen over het hart en werd Rockanje op een even onverwachte als fraaie zomeravond getrakteerd.

Het maakte de onverwachte afzegging van Slagwerk- en Percussiegroep Ridderster uit Ridderkerk, die de laatste jaren vaste gast was op de Lampionnenoptocht van Rockanje, voor Dees van Kruijssen en zijn organiserende vrijwilligersploeg van ProBaRo weer een beetje goed. Net als in 2014 vrij was het thema van de optocht vrij, wat het voor de deelnemers mogelijk maakte om eventueel nog aan hun 'last minute impulsen' toe te geven. Met 50 inschrijvingen overtrof de animo voor de optocht die van de twee voorgaande jaren zelfs. Dus vertrok er afgelopen zaterdagavond een vrolijke stoet bij zorgcentrum Stuifakkers, gadegeslagen door veel publiek dat echt niet alleen van het dorp zelf afkomstig was. En tot voldoening van de organisatie hadden ook steeds meer aanwonenden rond het parcours de moeite genomen om hun tuinen in optochtsfeer te brengen.

Fotografie: Jos Uijtdehaage

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant