Het jubileumboek over 100 jaar O.V.V
Het jubileumboek over 100 jaar O.V.V Foto: PR

Lof voor "Wij zijn de jongens uit Oostvoorne"

Actueel 865 keer gelezen

Schijndel – Afgelopen week kreeg ik dit jubileumboek over 100 jaar O.V.V van mijn dochters die beiden, net als mijn vrouw en ik, in het Brabantse Schijndel wonen.

Dit ter gelegenheid van mijn 75-ste verjaardag. Ik had via Facebook, via Wim Torreman en mijn vroegere buurmeisje van de Oostvoornese Molendijk Coby Assenberg, maar ook via mijn vroegere [voetbal]vriend Henk Klapwijk wel de aankondiging ervan gezien, maar daar bleef het bij…. Het leek mij wel iets, maar het ging mij toch voorbij… .. Tot dus afgelopen week. Een grote verrassing was het. Wat een leuk boek, professioneel samengesteld door ene Kick Hommes. Al die verhalen en foto's uit Oostvoorne. Geweldig!! Persoonlijk heb ik maar 9 jaar in Oostvoorne gewoond. In 1951 kwam het gezin Vermeulen vanuit mijn geboorte eiland Curacao naar Oostvoorne. Vanuit een droomjeugd op Curacao naar het koude Nederland naar de geboorteplaats van mijn vader Oostvoorne. Op Curacao had ik niet of weinig gevoetbald en mijn ouders gaven mij en mijn broer Jan direct op voor O.V.V. Mijn "carriere" bij O.V.V. kwam niet verder dan het A elftal. Wat mij sterk is bijgebleven van die tijd zijn uiteraard de vriendschappen die ik nu nog met enkelen heb, maar vooral onze trainer Frits Meijer. Wat een geweldige man en wat een klasse trainer. Sfeer moest er zijn, natuurlijk ook discipline en trainen, maar dan kwamen de resultaten vanzelf. Ik heb veel van hem geleerd! Leuk om hem weer terug te zien! In 1961 ging ik vanwege mijn dienstplicht als onderofficier van de Koninklijke Marechausee naar Apeldoorn twee jaar Oostvoorne uit, maar kwam snel in het legerplaats elftal van de K.Mar. Die korte tijd in Oostvoorne had het voetbal in mij wakker gemaakt. De bal bleef lonken, maar dat veranderde snel toen ik op een uitgaansavond bij Jantje van Marion het huidige Wapen van Marion mijn huidige vrouw uit Brabant leerde kennen. Er moest gewerkt worden en in 2001 na bijna 40 jaar sloot ik mijn werk in de verkoopleiding van de HEMA, waarvan de laatste drie jaar in Belgie, af. Maar de bal bleef lonken en nu geniet ik nog steeds van het mooie wekelijkse spelletje bij de PSV Old Stars op de Herdgang in Eindhoven. Ik ben de oudste daar en ik geniet nog elke keer van dit mooie spelletje… wellicht dankzij O.V.V. en Frits Meijer. Frits bedankt! En O.V.V ik volg jullie nog wekelijks! Hiep he voor OVV!

Wim Vermeulen

P.S. Niet alleen ben ik Oostvoorne niet vergeten, maar ook Caribisch Nederland niet waar ik geboren ben. Komende maand gaat op de eilanden Aruba-Bonaire-Curacao-Sint Maarten – Saba en Sint Eustatius mijn 3000 ste aflevering van het wekelijkse radioprogramma "U spreekt met Nederland|" de lucht in.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant