Afbeelding

Westvoorne wordt nu ook in de wintermaanden fleuriger

Actueel 611 keer gelezen

Westvoorne – De gemeente Westvoorne gaat er de komende jaren ook in de winter fleuriger uitzien. Vijf jaar lang worden in de dorpskernen hanging baskets en bloemenpiramides geplaatst.

De winterbeplanting is onderdeel van het project 'fleur in de kern'. In de zomer verschenen overal in Westvoorne al hanging baskets en bloemenpiramides. Het dagelijks bestuur van de kustgemeente wil naar aanleiding van de positieve reacties ook in de winter de drie dorpskernen wat opfleuren. Het bedrijf Oase Lease plaatst vijf jaar lang 104 hanging baskets en vijftien bloemenpiramides in winterstijl op verschillende hotspots.

De bloemen en planten kosten ieder jaar ongeveer 10.000 euro. De gemeente betaalt jaarlijks 5.000 euro. Het opgeheven Ondernemersplatform Westvoorne (OPW) heeft nog 25.000 euro tot zijn beschikking en betaalt de helft. De organisatie, die sinds dit jaar niet meer bestaat, wil dit aan de ondernemers besteden. De winterbeplanting moet de Westvoornse straten zeker tot en met 2021 gezelliger maken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant