De kerstmarkt bij De Meidoorn, De Duinhuisjes en het bezoekerscentrum Tenellaplas vond plaats onder code oranje, vanwege het vele wit... * Fotografie: Jos Uijtdehaage.
De kerstmarkt bij De Meidoorn, De Duinhuisjes en het bezoekerscentrum Tenellaplas vond plaats onder code oranje, vanwege het vele wit... * Fotografie: Jos Uijtdehaage. Foto: Jos Uijtdehaage

Sneeuw zorgt voor sprookjessfeer, maar houdt ook veel mensen thuis

Actueel 725 keer gelezen

Rockanje – De opzet was aantrekkelijker dan ooit. Met naast de kraampjes bij De Meidoorn ook een 'overloop' naar het terrein van De Duinhuisjes en ook het bezoekerscentrum was in kerstsferen. Maar de aanhoudende sneeuw hield afgelopen zondag toch veel mensen thuis. Code Oranje was afgegeven vanwege het vele wit dat zou vallen en Rockanje werd door de witte delen bepaald niet gespaard.

Respect voor de standhouders op de kerstmarkt van De Meidoorn, die diep weggedoken in hun jassen en half verscholen onder de luifels van hun kramen van 's morgens tot laat in de middag de winterse kou trotseerden om de bezoekers die gelukkig wel de moeite namen om het slechte weer te trotseren, van dienst te zijn.

Wit
Het is ook niet snel goed. Elk jaar wordt de droom van een witte kerst er via de kersthit van Bing Crosby bij de mensen in gedramd. En dan zijn de omstandigheden eindelijk eens wit en dan is het op de kerstmarkt van De Meidoorn en De Duinhuisjes veel stiller dan gebruikelijk. Ergens begrijpelijk, want op de fiets door de sneeuw gaan, was zoveel als om botbreuken smeken. En met de auto op pad gaan, werd ook achterwege gelaten, als het niet per se hoefde. Wandelen naar de Tenellaplas was een mooi alternatief voor wie toch nieuwsgierig was naar wat er aan de Duinstraat allemaal gebeurde. Maar zelfs lopen bracht risico's met zich mee, want ook al ben je nog zo vertrouwd met de omgeving, als de boel verscholen gaat onder een pak sneeuw, ziet het er toch allemaal heel anders uit. En dan wordt oriënteren nog lastig…

Downtown Abbey
Op het terrein van De Duinhuisjes zongen de dames van het nog maar twee jaar geleden opgerichte koor Downtown Abbey uit Abbenbroek er lustig op los. Met onder anderen de leden van de levende kerststal als waarderend gehoor. Stemmige kerstliederen, waarbij het met een kopje ter plaatse gemaakte erwtensoep gezellig toeven was. De mensen die zich door de ongebruikelijke winterse omstandigheden niet uit het veld lieten slaan hadden aan een tochtje naar de kerstmarkt een gedenkwaardig winters uitje, dat absoluut de moeite waard was!

Fotografie: Jos Uijtdehaage

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant