Afbeelding

Westvoornse raad stemt in met drie of vier containers

Actueel 1.371 keer gelezen

Westvoorne – De Westvoornse gemeenteraad stemt in met het nieuwe afvalbeleid. Volgend jaar kunnen huishoudens kiezen tussen drie of vier minicontainers.

Westvoornaars krijgen drie minicontainers: een grijze en groene bak en een voor oud papier. Ze kunnen nog kiezen tussen de inzameling met de bestaande plastic zakken of een extra container. De VVD deed bij monde van raadslid Maarten Vinke een poging om standaard een vierde minicontainer te geven; later zou die alsnog kunnen worden ingeruild voor zakken. Hij vindt ruimtegebrek geen sterk argument. 'Zet de papiercontainer neer op de plek waar je normaal ook oud papier inzamelt. Het nodigt uit tot extra inzamelen.'

Het beleid wordt binnen twee jaar geëvalueerd en eventueel bijgestuurd. 'De afvalmarkt gaat razendsnel', aldus wethouder Paméla Blok (Inwonersbelang Westvoorne). Ze belooft de verenigingen te compenseren voor hun gemis aan inkomsten van oud papier. Oppositiepartijen VVD en CDA en raadslid Leo Gelderland (Partij Westvoorne) stemden tegen het voorstel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant