Afbeelding

Donaties van het DeltaPORT Donatiefonds

Actueel 389 keer gelezen

Regio - Met het DeltaPORT Donatiefonds tonen bedrijven in het Rotterdamse havenen industriegebied en het Havenbedrijf Rotterdam hun maatschappelijke betrokkenheid. Het fonds verstrekt geldelijke bijdragen aan instellingen zonder winstoogmerk die actief zijn op het gebied van welzijn, cultuur, sport en recreatie in de directe omgeving van het Rotterdamse haven- en industriegebied.

Het DeltaPORT Donatiefonds kent via haar plaatselijke adviescommissies regelmatig kleine bedragen toe. Per kwartaal worden door het fondsbestuur bovenlokale donaties toegekend. Jaarlijks worden ook enkele grotere, regionale projecten ondersteund. 

Recent heeft het DeltaPORT Donatiefonds ook financiële bijdragen toegekend aan de stichting Kledingbank Zuid-Hollandse Eilanden. De kledingbank werkt hard aan inrichting van het uitgiftecentrum in combinatie met een sorteercentrum en magazijn. De toegekende donatie zal worden gebruikt voor de aanschaf van kledingrekken. Ook is er een donatie voor de afdeling Voorne-Putten van het Rode Kruis. Het geld gaat worden gebruikt voor het opknappen van een tweede bus voor rolstoelvervoer. De bus is beschikbaar gesteld door een zorgorganisatie. Ook de Helvoetse reddingbrigade krijgt van het DeltaPORT Donatiefonds een bijdrage bestemd voor de afschaf van een trailer voor de nieuwe reddingboot. Tevens heeft het fonds een donatie toegekend aan zorginstelling Careyn als bijdrage voor de organisatie van de Feeling Good Tour die Careyn samen met zanger Ger Vos organiseert voor vijfhonderd eenzame ouderen in het Rijnmondgebied.

De plaatselijke adviescommissies van het DeltaPORT Donatiefonds hebben de afgelopen tijd een financiële bijdrage verleend aan muziekvereniging Ons Genoegen in Westvoorne voor de aanschaf van nieuwe buisklokken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant