Zo'n 360 dappere duikers trotseerden op Nieuwjaarsdag in Rockanje een snijdende wind en het koude zeewater. * Foto: Jos Uijtdehaage.
Zo'n 360 dappere duikers trotseerden op Nieuwjaarsdag in Rockanje een snijdende wind en het koude zeewater. * Foto: Jos Uijtdehaage. Foto: Jos Uijtdehaage

Nieuwjaarsduik Rockanje: gratis en 'gul voor ALS'

Actueel 971 keer gelezen

Rockanje – Bij een gevoelstemperatuur van een graad of drie doken er naar schatting zo'n 360 dapperen op Nieuwjaarsdag in het zeewater bij de monding van het Haringvliet ter gelegenheid van de twaalfde Nieuwjaarsduik van Rockanje. Daarmee werd het aantal deelnemers van vorig jaar geëvenaard, hoewel deelname dit keer volledig gratis en voor niets was.

'Het bedrag dat de deelnemers normaal gesproken betalen om mee te kunnen doen aan de duik, is dit jaar door heel veel mensen in de collectebussen voor de ALS-stichting gestopt,' vertelde Steven Zoon namens de organisatie. 'Er was heel veel publiek en die gaven ook gul. Wij weten niet precies hoeveel geld er is gedoneerd, want de collecte was in handen van de vrijwilligers van de ALS-stichting en die tellen de opbrengst ook. Maar ik denk dat die zeker niet zal tegenvallen. Naast munten zag ik ook heel wat briefjes in de bussen verdwijnen. We konden het dit jaar zonder inschrijfgeld af omdat we hebben bespaard op de kosten.'

Sponsor
Unox was weer de vertrouwde sponsor van het geheel. De erwtensoep en de bekende oranje wollen mutsen waren gewoon beschikbaar voor alle deelnemers. 'We zijn als organisatie heel tevreden over de duik van dit jaar,' aldus Zoon.

Fotografie: Jos Uijtdehaage

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant