Ronan van Zandbeek (1), Ramses Bekkenk (10), Robbert Gevers (11) en de latere winnaar Robert de Nijs (12) staan klaar aan het vertrek met plannen om te vlammen. * Foto: Wil van Balen.
Ronan van Zandbeek (1), Ramses Bekkenk (10), Robbert Gevers (11) en de latere winnaar Robert de Nijs (12) staan klaar aan het vertrek met plannen om te vlammen. * Foto: Wil van Balen. Foto: Wil van Balen

Mountainbike strandrace Rockanje: goede generale voor NK in 2019

Actueel 611 keer gelezen

Rockanje – Vier minuten sneller dan vorig jaar kwamen de snelste mannen afgelopen zondag tijdens de 19de mountainbikestrandrace door de finish. Met Robert de Nijs uit Warmenhuizen als de indrukwekkende winnaar.

In vier minuten leggen de mountainbikers bij een snelheid van zo'n 40 kilometer zo'n anderhalve kilometer af. Ter vergelijking: vorig jaar hadden de snelste mannen na een uur en twee minuten rijden dus nog anderhalve kilometer te gaan voor ze bij de finish waren…

Ideale omstandigheden
Het schetst de ideale omstandigheden waaronder de negentiende editie van de strandrace afgelopen zondag plaatsvonden. Extreem laag water, een zandplaat die voor het grootste deel hard was en het bereiken van hoge gemiddelde snelheden mogelijk maakte. Weinig wind en een helder winterzonnetje. Het maakte de race voor zowel deelnemers als publiek tot een feestje, dat door de winnaars werd beloond met de snelste tijd die ooit in de race over het strand tussen de Haringvlietdam en de Brielsegatdam werd gereden.

Lees het uitgebreide verslag in Weekblad Westvoorne van as. woensdag 21 februari

Fotografie: Wil van Balen 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant