De KNLTB Tenniskids Tour trok een vol tennispark bij TVO in Oostvoorne. * Fotografie: Wil van Balen.
De KNLTB Tenniskids Tour trok een vol tennispark bij TVO in Oostvoorne. * Fotografie: Wil van Balen. Foto: Wil van Balen

KNLTB Kidstoer bezoekt TVO: tennisfeestje in Oostvoorne

Actueel 527 keer gelezen

Oostvoorne – Vorige week woensdag deed de KNLTB Tenniskids Tour het tennispark van TVO in Oostvoorne aan. Het werd een tennisfeestje voor een kleine vijftig kinderen, die kennis maakten met de sport.

Begeleid door de Tenniskids mascottes 'Ace en Love', een enthousiaste leraar en vrolijke muziek, deden de kinderen in de leeftijd van zes tot tien jaar eerst een warming up. Daarna gingen de clinics van start. Wie geen eigen materiaal had, kreeg spullen in bruikleen van de Tenniskids Tour. Afhankelijk van leeftijd en vaardigheid werden de kinderen ingedeeld fase Rood of Oranje.

Kwart veld
De jongste jeugd speelde in fase Rood, waarin op een veldje van een kwart van de normale grootte van een tennisbaan met grotere ballen dan normaal werd gespeeld. Fase Oranje richtte zich op de oudere en meer met het tennis vertrouwde kinderen op een speelveld dat bijna net zo groot is als een normale tennisbaan. Met de aangepaste baangrootte, het speciale materiaal en de speciale oefeningen sloegen de kinderen binnen een mum van tijd de ballen naar elkaar over en konden er zelfs al wedstrijdjes worden georganiseerd. Met aan het einde van de dag een mooie medaille voor iedereen.

Fotografie: Wil van Balen 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant