Aan de Windgatseweg werd vorige week vrijdag de expositie 'Verstoven Verleden' geopend. * Foto: Jos UIjtdehaage.
Aan de Windgatseweg werd vorige week vrijdag de expositie 'Verstoven Verleden' geopend. * Foto: Jos UIjtdehaage. Foto: Jos UIjtdehaage

Expositie Verstoven Verleden officieel geopend in Rockanje

Actueel 816 keer gelezen

Rockanje – In het bijzijn van onder anderen burgemeester Peter de Jong en leden van het Westvoornse college van B&W werd vorige week vrijdag aan de Windgatseweg in Rockanje de unieke expositie 'Verstoven Verleden' geopend.

Ingericht in en rond de hospitaalbunker 'Widerstandsnest 105H' worden in verschillende ruimtes van deze bijzondere bunker meer dan 40 archeologische vondsten van de Atlantikwall tentoongesteld die in de loop der jaren aan de Zuid-Hollandse kust zijn gevonden.

Thema's
De meeste vondsten zijn nog nooit eerder tentoongesteld. De bezoeker wordt aan de hand van vijf thema's meegenomen naar de bijzondere wereld van de verstoven en ver- borgen verhalen van de Atlantikwall. Wat er te zien en te lezen is op de expositie is ook opgenomen in het 144 pagina's tellende boek 'Verstoven Verleden', dat op de expositie te koop is. Omdat de bunker op particulier terrein ligt, is de expositie alleen tijdens speciale evenementen toegankelijk.

Bunkerdag
De nationale Bunkerdag, die op zaterdag 9 juni wordt gehouden, is zo'n bijzonder evenement waarop de expositie 'Verstoven Verleden' te bezoeken is.
'Verstoven Verleden' expositie in hospitaalbunker Widerstandsnest 105H, Windgatseweg 1B, Rockanje.

Fotografie: Jos Uijtdehaage

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant