Afbeelding
Foto: PR

Anjercollecte Muziekvereniging Ons Genoegen

Actueel 454 keer gelezen

Rockanje - De jaarlijkse Anjercollecte/Prins Bernhard Cultuurfonds wordt dit jaar gehouden van 28 mei t/m 2 juni. Ons Genoegen uit Rockanje doet hier uiteraard weer aan mee!

Het Prins Bernhard Cultuurfonds ondersteunt allerlei landelijke en regionale cultuur- en natuurprojecten in Nederland. Mede door deze giften kan het Cultuurfonds jaarlijks meer dan 3.500 projecten ondersteunen. Voor onze muziekvereniging een belangrijk fonds, mede omdat zij financiële ondersteuning mogen vragen bij bijvoorbeeld de aanschaf van muziekinstrumenten.

Als vereniging zijn ze druk bezig met de voorbereidingen voor naschoolse groepslessen voor kinderen van de basisschool. Ze willen de kinderen op deze manier spelenderwijs samen muziek laten maken. Muziekonderwijs is zeer belangrijk voor de ontwikkeling bij jonge kinderen, maar moet ook gewoon erg leuk kunnen zijn. Geen "saaie" boeken met ingewikkeld notenschrift, dat kan altijd nog. Maar gewoon luisteren naar elkaar en samen met een leuke muziekleerkracht muziek maken in de breedste zin van het woord. Zowel slagwerk, percussie, als blaasinstrumenten komen aan bod. Voor dit project zou het leuk zijn bijvoorbeeld wat gekleurde blaasinstrumenten aan te schaffen. Deze zijn speciaal ontworpen voor jonge kinderen, zien er gezellig uit en spreekt voor hun veel meer aan. Volwaardige instrumenten, want ook sommige dweilorkesten hebben deze instrumenten. Gewoon omdat het er zo vrolijk uitziet.

Met uw bijdrage aan de Anjercollecte, kunnen ze als vereniging een stap in de goede richting gaan maken om dit initiatief te gaan realiseren. U kunt hen steunen via www.anjercollecte.nl, klik op "doneer" en zoek naar Muziekvereniging Ons Genoegen Rockanje. In verband met de Avondvierdaagse deze zelfde week, collecteren ze met de collectebus bij de afsluiting van de Avondvierdaagse op 1 juni, buiten bij De Stuifakkers. Elke bijdrage is van harte welkom! En ze bedanken Sportfederatie Westvoorne hartelijk voor deze mogelijkheid! Deze avond wordt zoals gebruikelijk weer feestelijk afgesloten met een mars door het dorp, en een afsluitend optreden bij de Stuifakkers. Ze hopen dat u erbij bent!

www.onsgenoegenrockanje.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant