Afbeelding
Foto: Jos Uijtdehaage

Moordverdachte met enkelband naar huis

Juridisch 563 keer gelezen

Rotterdam - Leon van M. die verdacht wordt van de moord op Caroline van Toledo komt volgende week voorlopig op vrije voeten. Hij krijgt een enkelband en mag zich niet in Oostvoorne laten zien.

Het Openbaar Ministerie verzette zich tegen het verzoek van de advocaten om de voorlopige hechtenis van Van M. voorlopig te schorsen, maar de rechtbank dacht er anders over. De verdachte trekt voorlopig in bij een ex-vriendin van hem, maar gaat ook op zoek naar eigen woonruimte. Op last van de rechtbank moet hij legaal werk gaan zoeken, zijn paspoort inleveren en hij mag geen drank of drugs gebruiken. Op dat laatste moet hij zich desgewenst laten controleren. Ook moet hij op iedere zitting aanwezig zijn en mag hij geen strafbare feiten begaan.

Eind dit jaar volgt er opnieuw een regiezitting en naar verwachting volgt begin volgend jaar de inhoudelijke behandeling. Dan moet duidelijk worden of Van M. de apothekersassistente uit Oostvoorne heeft vermoord of dat hij onschuldig is zoals hij sinds zijn aanhouding verklaart. De getuigenverklaring dat hij gezegd zou hebben: 'Tuurlijk heb ik het gedaan maar laat ze het maar bewijzen', verwijst hij naar het land der fabelen.

Volgende week wordt er nog één getuige verhoord, vandaar dat de man pas daarna vrij komt. Het enige onderzoek dat nu nog loopt is een DNA onderzoek, omdat deskundigen het niet helemaal met elkaar eens zijn over de gevonden sporen. De ene methode levert namelijk wel een match op, de andere niet. 

Kijk voor meer lokaal nieuws uit Westvoorne op www.weekbladwestvoorne.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant