Afbeelding

Leiding scouting De Strandvogels gaat op cursus

Actueel 546 keer gelezen

Oostvoorne - Aan de rand van het Veerse Meer sloegen vrijdag 14 september bij scout-centrum Zeeland in Veere ruim 400 leiders van welpen en scouts uit de regio Zeeland e.o. hun tenten op.

Een weekend lang werden er trainingen gegeven om leiding gekwalificeerd te houden zoals: veiligheid, spelvisie, motivatietechnieken en groepsproces. Daarnaast was er veel keus in workshops in oa: de basis van vuurstoken, bakken in Dutch oven, fotografie, wonden schminken. Tussendoor werd er gezwommen, met z'n allen gebarbecued en gedanst in de feestzaal. Zondagmiddag keerde de leiding van De Strandvogels terug naar Oostvoorne; vol kennis en inspiratie voor een nieuw scouting seizoen.

Scouting biedt leuke en spannende activiteiten, waarmee meiden en jongens worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen. Welpen beleven met de dieren uit het Jungleboek elke week weer andere avonturen. bosspelen, broodjes bakken, speurtochten, maar ook knutselen of een duik in de verkleedkist, het kan allemaal. Naarmate je ouder wordt, gaat de fantasie over in de groeiende zelfstandigheid. Natuur, sport en spel, met de tent op kamp, pionieren , je eigen eten maken op een kampvuur of een musical in elkaar knutselen, scouts draaien nergens hun hand voor om.

Wil je ook welp of scout worden? Kom eens een kijkje nemen op Grenspad 2 in Oostvoorne. Welpen: van 7 t/m 11 jaar: zaterdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur. Landscouts: van 11 t/m 15 jaar: zaterdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur. Parkeren aan de Berkenrijsweg

Voor meer informatie zie: www.strandvogels.eu

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant