Afbeelding

Jeroen van Koningsbrugge, Jelka van Houten & Maan in Oostvoorne!

Actueel 922 keer gelezen

Oostvoorne - Afgelopen weekend waren Jeroen van Koningsbruggen, Jelka van Houten & Maan te gast in 't Wapen van Marion en de B&B Van Marion Oostvoorne voor de opnames van de nieuwe Nederlandse familiefilm: De Club van Lelijke Kinderen. Samen met een complete cast verbleven zij in Oostvoorne voor een goede nachtrust om lange dagen op de filmset in Rozenburg te staan voor de opnames. 

Jeroen van Koningsbrugge en Jelka van Houten zijn in de film te zien zijn als de ouders van hoofdpersonage Paul (Sem Hulsmann, bekend van de met een Emmy Kids Award bekroonde serie Kasper en de Kerstengelen). Paul is een jongen met flaporen die samen met honderden andere kinderen door President Isimo wordt opgesloten omdat hij lelijk is. De vader van Paul staat dankzij zijn baan als nieuwslezer van de staatszender machteloos als zijn zoon wordt meegenomen. Zijn moeder bereikt gedurende de film een punt waarop ze moet kiezen tussen haar zoon en het veilige leventje dat ze leidt. Jelka: "het is een fantastisch verhaal; spannend, grappig en avontuurlijk tegelijk". Zangeres Maan de Steenwinkel, winnares van The Voice of Holland 2016, maakt haar speelfilmdebuut als Joy, de oudere zus van Paul. 

Over de film:

Paul, een jongen met grote flaporen, moet op een dag plotseling mee op schoolreisje. Al snel komt hij erachter dat hij in werkelijkheid samen met honderden andere kinderen wordt opgesloten omdat hij lelijk is. Op deze manier wil president Isimo het land opschonen. Paul weet te ontsnappen en richt samen met Sara, het mooiste meisje van de klas, 'De Club van Lelijke Kinderen' op. Vanuit hun schuilplaats gaan ze de strijd aan met de President. Lukt het Paul en zijn vrienden om de andere lelijke kinderen te bevrijden, en het regime van President Isimo omver te werpen?

De Club van Lelijke Kinderen is een spannende familiefilm naar het gelijknamige boek van Koos Meinderts (uitgeverij Ploegsma). De regie is in handen van Jonathan Elbers (Fashion Chicks). De film wordt geproduceerd door Umami Media in coproductie met Shooting Star Film Company en de EO met steun van het Nederlands Filmfonds, CoBo en ATF. Distributeur Independent Films brengt de film op 9 oktober 2019 uit in de bioscoop.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant