De zwaargewichten maakten er een mooie hoofdpartij van tijdens het boksgala in Rockanje. * Foto: Jos Uijtdehaage.
De zwaargewichten maakten er een mooie hoofdpartij van tijdens het boksgala in Rockanje. * Foto: Jos Uijtdehaage. Foto: josuijtdehaage@planet.nl

Fight Event Rockanje toont zich met recht 'unstoppable'

Actueel 544 keer gelezen

Rockanje – Wat er tegen kon zitten zat ook tegen. Maar desondanks was een bomvolle sporthal van SCC De Merel afgelopen zaterdag een dolenthousiaste getuige van het eerste boksgala dat zich ooit in Rockanje heeft afgespeeld. Dus konden Nikhil Eland, Rosanne Kweekel en het organisatieteam terugkijken op een gala dat zonder incidenten verliep, met recht 'unstoppable' was en deed verlangen naar meer.

Het blessurespook liet zich behoorlijk gelden op het gala. Zo kon Nikhil Eland, geafficheerd als de hoofdpartij, door een ribblessure niet boksen op zijn eigen evenement en werd de organisatie door de fysieke ongemakken bij veel boksers tot bijna onmogelijke improvisaties gedwongen om het publiek toch een waardig programma te bieden.

De inzet en de strijd van de boksers die wel fit waren vergoedde veel. Dus kreeg het publiek in De Merel volop de gelegenheid om mee te leven met de sporters uit de eigen omgeving. Sporters met wie je je gemakkelijk kon identificeren. Sporters van wie je het karakter en de moed om voor eigen publiek klappen uit te delen, maar vooral ook te ontvangen, kon waarderen. Sporters bij wie je de pijn en de vermoeidheid kon voelen. Niet op de gebruikelijk anonieme wijze, maar vanwege de vaak persoonlijke banden juist heel nauw betrokken.

Foto: Jos Uijtdehaage

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant