Dankzij het mooie weer was er veel animo voor de snertrit
Dankzij het mooie weer was er veel animo voor de snertrit

Snertrit voor Trekpaarden Team Rockanje

Actueel 511 keer gelezen

Rockanje - Afgelopen zondag 4 november stond voor Trekpaarden Team Rockanje de jaarlijkse snertrit op het programma. Mede door de lente temperatuur hadden ruim 30 ruiters zich met hun paard aangemeld om nog te genieten van onze mooie Voornse Duinen en het strand. Dit was tevens de seizoenafsluiting van het jubileumjaar 15 jaar Trekpaarden Team Rockanje.

Deze begon in de lente met diverse ritten zoals Noordwelle etc, zowel onder de man als aangespannen, waarna het oefenen begon voor het ringsteken voor de 15e keer, ook op het Dorpsplein. Dit begon ooit als een spelletje 15 jaar geleden op de Dorpsweg. Vakanties volgden. Velne zijn wezen zwemmen met hun geleende of eigen trekpaarden. 900 kilo paard komt dan los van de zeebodem op het strand. In september was er weer een ringsteekwedstrijd tijdens de historische landbouwdag in Rhoon met veel publiek, waar uiteraard weer van te voren hard voor was geoefend.

De snertrit was het eind van een heel geslaagd seizoen, wat onmogelijk was geweest zonder de inzet van de altijd klaar staande vrijwilligers en sponsoren.

Trekpaarden Team Rockanje kan terug kijken op een heel geslaagd jubileum jaar!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant