Afbeelding

Rabobank Het Haringvliet en Voorne-Putten Rozenburg gaan samen verder

Actueel 382 keer gelezen

Regio - Op 1 januari gaan Rabobank Het Haringvliet en Rabobank Voorne-Putten Rozenburg samen verder als Rabobank Zuid-Hollandse Eilanden. Woensdag 14 november stemden de ledenraden van beide banken voor de samenvoeging. Hiermee ontstaat een krachtige, solide bank die inwoners en bedrijven op de Zuid-Hollandse Eilanden zal bedienen.

Het gaat hier om de gemeenten: GoereeOverflakkee, Cromstrijen, Oud-Beijerland, Binnenmaas, Korendijk, Strijen, Brielle, Hellevoetsluis, Nissewaard, Westvoorne en Rozenburg. De samenvoeging van de twee Rabobanken leidt tot een grotere slagkracht in het gebied, zowel bancair als maatschappelijk. Voor klanten resulteert de samenvoeging in een Rabobank die nog beter kan inspelen op en voldoen aan de behoefte van de klant en de maatschappij. Zo blijft de bank voor Goeree-Overflakkee, de Hoeksche Waard en Voorne-Putten Rozenburg een aantrekkelijke bank en voor medewerkers een aantrekkelijke werkgever.

Ledenraad
De huidige ledenraadsleden worden per 1 april 2019 benoemd als lid van de nieuw te vormen ledenraad. Deze ledenraad start met 50 leden. Raad van Commissarissen De samenvoeging leidt tot een veranderende samenstelling van de Raad van Commissarissen (RvC). De voorzitter van de RvC is per 1 april 2019 Henk Scheele. De overige leden van de RvC zijn Yolande van den Boom, Ronald van der Graaf, Carla Hilhorst, Arie-Pieter Noordermeer en Arie van der Steen.

Directie
Mede gezien de grootte van het gebied is gekozen voor een twee hoofdige directie. Op dit moment is nog niet bekend wie de directieposities van de nieuwe bank gaan innemen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant