Sven Groenenboom scoorde vijf van de zeven treffers van Rockanje tegen OFB. (Archieffoto: Wil van Balen).

Rockanje steviger in middenmoot, Vierpolders onderuit

Actueel 243 keer gelezen

Rockanje/Middelharnis – Rockanje pakte tegen hekkensluiter OFB de vierde seizoenszege : 7-1. Vierpolders verloor bij De Jonge Spartaan in Middelharnis met 1-0. Sven Groenenboom was de grote man bij Rockanje. De topscorer zorgde met vijf treffers bijna in zijn eentje voor de zevenklapper van de ploeg van trainer Harry Rusken.

Voordat Rockanje tegen OFB echter tot scoren kwam, moest doelman René van der Meiden eerst nog een aan de bezoekers toegekende strafschop stoppen. Na de openingstreffer en vooral de fraaie 2-0 van Groenenboom ging het echter hard. Yoeri Bal maakte de 3-0 en Noah Kampanje zorgde na weer twee goals van Groenenboom voor de 6-0 ruststand. In de twede helft scoorden beide ploegen nog een keer: 7-1.

Beter
Vierpolders had de arbitrage op bezoek bij De Jonge Spartaan bepaald niet mee, maar het voetbal van de thuisploeg was ook zonder die factor beter dan wat de ploeg van trainer Paul Bestebreur op de grasmat legde. 'Die verdediger van De Jonge Spartaan verdiende een rode kaart voor zijn overtreding op Jesper Lakerveld,' vond Bestebreur na afloop. 'Als ze met tien ma door hadden gemoeten, zou het een andere wedstrijd zijn geworden. En ze scoorden pas 7 minuten voor tijd. Alleen daarom al vind ik dat we toch een puntje mis zijn gelopen...'