Afbeelding

Mountainbike parcours Oostvoornse meer: klaar voor actie!

Actueel 663 keer gelezen

Oostvoorne - Let's go! De mountainbike route rond het Oostvoornse meer ligt klaar voor actie. Voor ieder wat wils. Technisch voor de gevorderde mountainbiker, uitdagend voor de beginnende biker. Een uitdagend parcours door bos, duinen en over zandheuvels. En soms rechtop op het zadel om te genieten van het uitzicht van het uitzicht over het afwisselende landschap.

Rond het Oostvoornse meer vind je een mountainbikeroute van ruim 12 kilometer met verschillende stunts. En dat zijn niet de minste. Teveel om allemaal op te noemen. Beheers je het mountainbiken, dan kun je op sommige punten sprongen maken van vele meters, heerlijk door de aangelegde kombochten knallen of over evenwichtsbalken rijden. Zelfs het nemen van wip behoort -  als jouw skills dat toelaten - tot de mogelijkheden. Ben je niet zo bedreven of lekker samen met je kinderen aan het mountainbiken? Alle moeilijke 'obstakels' kun je eenvoudig omheen fietsen, zodat het parcours voor ieder vaardigheid niveau leuk is! Voor vele mountainbikers uit onze regio is het hun vaste 'speeltuin', maar ook bikers uit het hele land weten de route rond het Oostvoornse meer te vinden en te waarderen!

De route is een ongeveer 10 jaar geleden met medewerking van het Zuid-Hollands Landschap, de gemeente Westvoorne en het Havenbedrijf Rotterdam aangelegd. Sindsdien wordt de route door een enthousiaste groep vrijwilligers onderhouden en continue verbeterd. Zo is onlangs een deel van de route flink onder handen genomen. Drie weken lang is een groep vrijwilligers, samen met loonbedrijf A. Doorduin, hiermee druk geweest. En met wat voor een resultaat. De positieve recensies blijven binnen stromen op de website van stichting mtb Oostvoorne.

Zoals we al schreven wordt het onderhoud aan de mtb route uitgevoerd door een enthousiaste groep vrijwilligers, die zelf ook regelmatig op het parcours te vinden zijn. Zodoende weten zij precies de plekken te vinden waar onderhoud uitgevoerd moet worden of waar verbeteringen aangebracht kunnen worden.

Bent u ook een van de (vaste) gebruikers van het schitterende mountainbike parcours rond het Oostvoornse meer? U kunt het onderhoud mogelijk (blijven) maken door een financiële bijdrage of door zelf de handen uit de mouwen te steken tijdens een de onderhoudsdagen. Alle informatie hieromtrent vind u op www.mtboostvoorne.nl.

Naast de vrijwillige bijdrage van individuele bikers zijn er ook verschillende bedrijven die het mtb parcours sponseren. Ook iets voor uw bedrijf? Zij hebben een sponsorplan voor u beschikbaar. Op www.mtboostvoorne vind u de contactgegevens.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant