Het echtpaar Van Driel-Van der Voorde kreeg op de 65ste huwelijksdag bezoek van de gemeente Westvoorne. (Foto: Jos Uijtdehaage).
Het echtpaar Van Driel-Van der Voorde kreeg op de 65ste huwelijksdag bezoek van de gemeente Westvoorne. (Foto: Jos Uijtdehaage). Foto: JosUijtdehaage

Echtpaar Van Driel-Van der Voorde 65 jaar getrouwd

Actueel 546 keer gelezen

Hellevoetsluis – Afgelopen zaterdag 22 december was het precies 65 jaar geleden dat Piet van Driel (86) en Jopie van Driel-Van der Voorde (86) in het huwelijk traden. Reden voor Westvoornes loco-burgemeester Marja Roza-De Pijper om het echtpaar Van Driel-Van der Voorde te bezoeken en namens de gemeente haar felicitaties over te brengen.

Als schipperskind trad de in Alphen aan de Rijn geboren en in Brielle opgegroeide Piet van Driel in de voetsporen van zijn vader. Hij werkte tot aan zijn pensionering als binnenvaartschipper. Nadat hij met zijn in Oostvoorne opgegroeide Jopie was getrouwd, vestigde Piet zich in Brielle waar ze bijna 65 jaar woonden. Piet en Jopie hebben zes kinderen (vier zoons en twee dochters), dertien kleinkinderen en negen achterkleinkinderen. Piet verblijft sinds enkele maanden in zorgcentrum De Grootenhoek in Hellevoetsluis, waar het echtpaar ook stilstond bij de 65ste huwelijksdag. Jopie woont sinds enkele maanden in de Leemgaarde in Oostvoorne. Het is wennen voor de twee, want het hart van het echtpaar ligt nog in Brielle.

Foto: Jos Uijtdehaage

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant