Afbeelding
Foto: Pixabay

Inspectie en reiniging van riolen in Westvoorne

Actueel 344 keer gelezen

Westvoorne - In opdracht van de gemeente Westvoorne voert vandervalk+degroot bv vanaf 2 januari de inspectie en de reiniging van riolen in de gemeente uit. Dit gebeurt tussen 7.30 en 16.00 uur. Meer info over de locaties is te vinden op: http://westvoorne.valkdegroot.nl

Ieder jaar wordt een deel van het rioolstelsel van de gemeente Westvoorne gereinigd en geïnspecteerd. Het reinigen zorgt ervoor dat de riolering het water goed kan afvoeren. Met het inspecteren krijgt de gemeente een goed beeld van de toestand van de riolering. Aan de hand van dit beeld wordt bepaald waar reparaties uitgevoerd moeten worden of wanneer de riolering vervangen moet worden.

Zelf maatregelen nemen
Het riool wordt gereinigd door de rioolbuis van binnenuit schoon te spuiten met water onder hogedruk en het opzuigen van het vrijgekomen vuil. Soms komt het voor dat er water uit de wc-pot of wastafel spettert. U kunt maatregelen nemen om dit te voorkomen:

Sluit het deksel van de wc.

Sluit aanrecht en wastafel af met een stop in de afvoer en laat er eventueel wat water in staan.

Ook kan het gebeuren dat door het reinigen van de riolering stankafsluiters in uw riolering worden leeggezogen. Hierdoor kan stankoverlast ontstaan. Door de stankafsluiters weer te vullen met water wordt deze overlast snel verholpen.

Gebruik afvoer en toilet
U kunt tijdens de werkzaamheden gewoon gebruikmaken van uw toilet, douche of wasmachine. Omdat schoonmaakwerkzaamheden als deze, van straat tot straat verschillen in tijdsduur, is het niet mogelijk om aan te geven op welk tijdstip wij bij uw woning in de buurt zijn, u hoeft er dan ook niet voor thuis te blijven. De praktijk leert dat de aanwezigheid van de bekende gele auto's meestal een voldoende signaal is.

Heeft u vragen of opmerkingen over de werkzaamheden dan kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met de projectleider dhr M. van de Wetering 0174-247474. Ook vindt u informatie op https://www.westvoorne.valkdegroot.nl/

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant