Afbeelding

'Vrienden van Haiti Westvoorne' stelt reis uit

Actueel 224 keer gelezen

Westvoorne - In Haiti is het al vanaf 7 februari onrustig. Duizenden mensen zijn de straat op gegaan om te demonstreren tegen de regering. Vaak met veel geweld, er worden blokkades opgezet en belangrijke wegen zijn afgesloten, zoals de weg naar de luchthaven. Benzine stations, supermarkten , winkels , kantoren en banken zijn gesloten. Er kunnen geen boodschappen gedaan worden. Je kan niet eens in de stad komen.

Al ruim 2 1/2 week is er onrust onder de mensen, de projecten zijn gelukkig op het platteland en daar merken ze er iets minder van. Wel hebben ze horen schieten en de brandlucht geroken van de auto's, die in brand gestoken worden. Er zijn veel gewonden gevallen, waarvan een jongetje is overleden. Het is moeilijk om aan eten en water te komen. Gelukkig hebben ze fruit en groenten op de projecten, zodat de mensen nog wat te eten hebben. Maar brood en rijst is bijna op. Families, die naar Haïti wilden gaan, zijn gestrand in Miami omdat er door de gevaarlijke situatie geen vluchten meer naar Haíti gingen.

De Stichting "Vrienden van Haïti Westvoorne" zou woensdag 20 februari afreizen naar Haíti. Door de gevaarlijke situatie is de reis uitgesteld tot het weer wat rustiger is. Maandag 25 februari kregen ze een bericht dat de benzine stations weer open zijn en dat de tankwagens met water voor files zorgen. Het leven wordt in ieder geval weer een beetje opgepakt. Vooral water is zo belangrijk als eerste levensbehoefte.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant