Afbeelding

De schaapherder vertelt

Actueel 452 keer gelezen

Rockanje- Groei & Bloei afdeling Voorne organiseert op woensdag 13 maart na de ALV een korte lezing door schaapherder Lex Thoen. De lezing begint rond 20.30 uur in het bezoekerscentrum van het Zuid-Hollands Landschap, Duinstraat 12a, 3235 NK, Rockanje. Toegang voor leden gratis, niet leden betalen € 2,50 p.p.

Lex Thoen is herder bij de Vockestaert-kudde in de Zoutenveense polder (tussen Schipluiden en Vlaardingen). De kudde loopt vrij in dit open recreatiegebied en heeft als primaire taak dit gebied te begrazen. De mechanische maaimachines worden vervangen door natuurlijke maaimachines. Met zijn honden Kita en Spyk verplaatst hij ruim 400 schapen door de polder.

Als spreker deelt hij graag zijn bijzondere ervaringen en belevenissen bij de kudde met u. Schapen eten toch alleen maar gras? Welke meerwaarde heeft een kudde? Wat kunnen, wij mensen, leren van een kudde? Welke overeenkomsten zijn er tussen een schaapskudde en een groep? Het belooft een leuke en boeiende afsluiting van de avond te worden! Meer info bij Boukje Rip, tel. 0181-407950.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant