Afbeelding

Volharding en O.V.V. halen nog éénmaal oud papier op

Actueel 503 keer gelezen

Oostvoorne - Muziekvereniging Volharding en voetbalvereniging O.V.V. hebben zaterdag 16 maart voor de laatste keer oud papier opgehaald in Oostvoorne. Nu de gemeente besloten heeft dit in eigen beheer te gaan doen, komt aan deze lange traditie een eind voor de inwoners van Oostvoorne en beide verenigingen. De verenigingen bedanken de inwoners van Oostvoorne voor hun jarenlange bijdrage!

Het ophalen van oud papier wordt al 70 jaar door Volharding maandelijks verzorgd. In het begin ging dat met twee auto's. De bewoners werden, met de trompet op de auto, gewaarschuwd dat de "papierauto" eraan kwam. De hele dag waren vrijwilligers van de vereniging in touw. Zelfs in de buitengebieden, zoals Kruinigergors werd het papier op gehaald. Één keer werd er zoveel papier opgehaald dat er zelfs in Brielle gelost moest worden.

Later ging het ophalen met twee vrachtauto's met open container. Hiervoor waren vier vrijwilligers per vrachtwagen nodig. Twee voor in de container voor het stapelen en twee ernaast om het in de container te tillen. Na verloop van tijd is ook voetbalvereniging O.V.V. oud papier op gaan halen, die namen het 1e half jaar voor hun rekening en Volharding het 2e half jaar. Een luxe werd het pas toen de firma Klein met twee perswagens kwam. Toen waren er nog maar twee vrijwilligers per auto nodig en het ophalen werd daarmee een stuk eenvoudiger.

Dat aan deze traditie een einde komt, is helaas een feit. De sociale functie tussen burgers en vrijwilligers zullen ze daarom erg missen. Gelukkig hebben ze de mooie herinneringen en vele verhalen waar ze op terug kunnen kijken. Langs deze weg willen ze alle betrokken vrijwilligers en alle inwoners van Oostvoorne, die iedere maand trouw het oud papier aan de straat hebben gezet, enorm bedanken. Ze hopen met klem dat het door de gemeente beoogde doel van afvalscheiding in de nieuwe situatie wordt gerealiseerd. De containers, voor OVV aan de Zwarte Laan en voor Volharding aan de Molenweg 49, blijven staan. Uiteraard bent u vrij om uw oud papier daar in te leveren. De baten van de containers komen ten gunste aan Volharding en OVV.

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant