Tekst en Foto: Martin van Gurp
Tekst en Foto: Martin van Gurp

Bewoners Kruiningergors nog lang niet tevreden

Actueel 1.010 keer gelezen

Oostvoorne - Op dinsdagavond 17 april kwamen de vaste bewoners van het Kruiningergors, de gemeente Westvoorne en Molencaten, eigenaar van het vakantiepark, voor de tweede keer bij elkaar.

Droop bij de eerste bijeenkomst in januari de frustratie en boosheid bij de vaste bewoners er nog vanaf, bij de tweede bijeenkomst liepen de discussies in ieder geval niet uit de hand en werd er redelijk goed naar elkaar geluisterd.

Niet dat de bewoners met de parkbeheerder op een lijn zaten; zelfs verre van dat. De openbare weg, die dwars door het park loopt, was een belangrijk deel van de avond onderwerp van pittige discussies. Molencaten is er veel aan gelegen om het vakantiepark met drie slagbomen af te sluiten. Wat hen betreft komt er bovendien bij elke slagboom een camera. Daar moeten de vaste bewoners niks van hebben.

Het park moet niet gaan lijken op een concentratiekamp, werd er zelfs geroepen vanuit het zaaltje. Burgemeester Peter de Jong en wethouder Roza waren er namens de gemeente Westvoorne. Zij heeft te maken met het openbaar ministerie, dat zeer terughoudend is bij het verstrekken van vergunningen tot het plaatsen van camera's. Ook het afsluiten van de openbare weg ligt bij de overheid heel moeilijk.

En dat allemaal naar aanleiding branden en inbraken die verhoudingsgewijs vaak in het park voorkomen. "Iedereen weet dat het de afgelopen 24 maanden er wat dat betreft niet beter op is geworden," zeiden ze vanuit de zaal. Ook wordt er drugs gedeald, wisten de vaste bewoners te melden. Hieraan paal en perk stellen schreeuwt om maatregelen die het park goed controleerbaar en meer leefbaar moeten maken. De gemeente is verantwoordelijk voor de veiligheid en Molencaten wil het echte vakantiegevoel voor haar gasten garanderen. De vaste bewoners willen alsof ze in een gewoon wijkje wonen zonder beperkingen. En garanties dat ze hun vrijheden blijven behouden.

Wethouder Roza bleef er maar op hameren dat er nog helemaal geen plannen zijn voor het plaatsen van slagbomen. Molencaten bleef benadrukken dat ze de slagbomen graag willen en de bewoners willen niks liever dan gewoon erin en eruit kunnen gaan zonder beperkingen.

Inmiddels is er voor het park wel een aantal uren per week een bijzonder opsporingsambtenaar (boa) beschikbaar. Er is dus al ingezet op het bevorderen van de veiligheid.
Hoewel het niet echt een punt van discussie was, werd ook wel duidelijk dat er op het gebied van communicatie nog veel verbeterd kan worden. Dat is nodig voor meer begrip voor elkaars standpunten. Wie weet was deze bijeenkomst de eerste stap op weg om elkaar niet alleen als buren te tolereren, maar ook te accepteren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant