Afbeelding

Tien nieuwe parkeervakken voor elektrische laadpalen

Actueel 320 keer gelezen

Rockanje – De gemeente Westvoorne gaat parkeervakken in de groenstrook aan de Zeedistellaan maken. De vakken zijn ter compensatie van elektrische laadpalen.

In Rockanje worden de Berberislaan, Dwarsweg en Raadhuislaan aangewezen als locatie voor elektrische auto's. Door de aanwijzing zal de parkeerdruk nog verder toenemen. Daarom wil het dagelijks bestuur van de kustgemeente 23.000 euro uittrekken voor tien nieuwe parkeervakken aan de Zeedistellaan. De overige oplaadlocaties bieden wel voldoende andere parkeergelegenheid. In het centrum van Oostvoorne zijn vijf locaties aangewezen. Voor de oplaadpunten wordt de komende twee jaar 4.500 euro uitgetrokken. In Rockanje gaat het om vier locaties. Er komen ook nog twee openbare oplaadplaatsen bij het nieuwbouwplan De Drenkeling. De plaatsing kost 12.000 euro.

De gemeente verwacht een toename van het aantal elektrische auto's. Westvoorne heeft zelf ook meer van deze voertuigen. Dit jaar worden voor het toezicht vier elektrische auto's aangeschaft.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant