Afbeelding

Ontdek de mooiste orchideeën in de Heemtuin

Actueel 896 keer gelezen

Rockanje - In mei en juni ontdek je de prachtigste orchideeën en andere planten in de Heemtuin Tenellaplas. Daarom organiseert Stichting Het Zuid-Hollands Landschap zaterdag 12 mei de excursie Orchideeën en zoveel meer. De gidsen vertellen je deze middag alles in kleur en geur. Meld je aan en ontdek al het moois van de duinen op een postzegel!

Vlak achter bezoekerscentrum Tenellaplas ligt een heemtuin waarin alle kenmerkende biotopen uit de duinen van Voorne bij elkaar zijn gebracht. Verschillende soorten orchideeën staan dit jaargetij prachtig in bloei. Onder leiding van een gids ontdek je de verschillen en ook andere voor de duinen zo kenmerkende planten.

Ruim 300 planten voel zich thuis in de heemtuin waar drassige oevers afwisselen met droge zandhellingen. Samen met kleinschalige beheer zorgen deze gradiënten voor een enorme variatie en soortenrijkdom op een relatief klein oppervlakte. De kleuren spatten je tegemoet! Trek je wandelschoenen dus aan en ga mee op pad.

Locatie en meer informatie
Ze vertrekken om 13:30 uur vanaf het Bezoekerscentrum Tenellaplas, Duinstraat 12a in Rockanje. Meld je op tijd aan op www.zhl.nl/natuuragenda, want er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Je vindt hier ook uitgebreide informatie over aanmelden, kosten en locatie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant