Afbeelding

Gaat 50% van de inwoners uit het buitengebied van Voorne-Putten voor glasvezel?

Actueel 571 keer gelezen

Regio - Het is nu of nooit voor de bewoners van het buitengebied van de gemeenten Brielle, Hellevoetsluis, Nissewaard en Westvoorne. Vóór 20 mei 2019 moet minimaal de helft van de inwoners een abonnement afgesloten hebben bij een dienstaanbieder. De grote vraag is: is de belangstelling groot genoeg in Voorne-Putten om de 50% te halen? Wij gingen op onderzoek uit.

Hoe erg leeft glasvezel in het buitengebied van Voorne-Putten? We namen contact op met Marc Crans, projectleider van de campagne "Glasvezel buitenaf". Veel mensen zien de voordelen van glasvezel wel, maar hebben zich nog niet aangemeld bij een dienstaanbieder. Omdat er keuze is uit meerdere aanbieders, is het toch lastig kiezen. Marc licht toe: "We willen graag keuze bieden, dus zijn er vijf verschillende dienstaanbieders die een abonnement voor internet, telefonie en/of televisie verkopen. Voor ieder wat wils dus." Als mensen hulp nodig hebben bij het kiezen van het juiste abonnement kan een lokale verkoper uitkomst bieden. Zij kunnen prima advies geven over de dienstaanbieders en de abonnementen en kennen vaak de situatie bij de mensen thuis. Mensen die liever worden geholpen door iemand uit de buurt, kunnen terecht bij een ambassadeur. De komende weken kunt u ook een lokale aanmeldavond bezoeken voor hulp en advies. Kijk voor een overzicht op onze website."

Hoe belangrijk is glasvezel voor het buitengebied van Voorne-Putten? Ambassadeur Denny van der Bom uit Hellevoetsluis geeft aan: "Ik woon nu in Oostvoorne en ga binnenkort verhuizen naar het buitengebied van Hellevoetsluis. Wonen in het buitengebied heeft veel voordelen, maar ook een groot nadeel. Er is namelijk geen snelle internetverbinding beschikbaar. Het aanbod van Glasvezel buitenaf komt voor mij dan ook als geroepen. Dit is de kans om ons buitengebied terug op de kaart te zetten. Met een glasvezelnetwerk is het buitengebied namelijk klaar voor de digitale toekomst. Twijfelt u nog? Probeer glasvezel dan voor één jaar, dan heeft u in ieder geval een glasvezelverbinding zonder extra aansluitkosten in uw woning. Een andere mooie bijkomstigheid is dat glasvezel een meerwaarde is voor uw woning en bij een eventuele verkoop ook interessanter wordt voor ondernemers en (jonge) gezinnen."

Daarnaast blijkt dat mensen opzien tegen het overstappen. "Het is zo'n gedoe." Wat men vaak niet weet, is dat het vaste telefoonnummer behouden kan worden en dat e-mailadressen makkelijk aan te passen zijn. Het advies is, om een e-mailadres te nemen dat aanbieder-onafhankelijk is, bijvoorbeeld van Gmail, Outlook of Yahoo. Verder bieden verschillende dienstaanbieders hulp bij de overstap. Misschien kan dit uitkomst bieden?

Tot slot ziet nog niet iedereen het nut van glasvezel. "Ik red mij nu nog prima" is iets dat we horen. Voor nu is dat waarschijnlijk ook zo. Maar met het oog op de toekomst, is het verstandig om toch over te gaan. Glasvezel heeft namelijk oneindig veel capaciteit. De technologische ontwikkelingen staan niet stil, er komen steeds nieuwe diensten bij die vooral om een goede en snelle verbinding vragen. In gezinnen wordt steeds meer informatie via het internet opgezocht, maar ook vakanties boeken, online gamen, televisie kijken via apps en grote bestanden uploaden: met glasvezel kan dit allemaal snel, veilig en betrouwbaar! Ook faciliteert glasvezel diensten als zorg op afstand, onderwijs op maat en ondersteunt het de bedrijvigheid in het buitengebied.

Meld u aan vóór 20 mei Om glasvezel te kunnen aanleggen moet 50% van de bewoners van het buitengebied een abonnement afsluiten. Wacht niet te lang meer met het maken van uw keuze voor glasvezel. Dan

heeft u nog voldoende tijd voor het inschakelen van hulp en het inwinnen van advies. Dat er belangstelling is voor glasvezel op Voorne-Putten twijfelen we niet aan, op naar de 50%! Aanmelden of meer informatie? Bezoek onze website: www.glasvezelbuitenaf.nl/deelgebied/voorne-putten

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant