Afbeelding
Foto: Jos Uijtdehaage
VIDEO

Rondrit, parade en veteranen defilé met historische voertuigen

Actueel 699 keer gelezen

Brielle - Ook deze editie van het bevrijdingsfestival Brielle stond weer een rondrit met historische voertuigen over Voorne op het programma. Afgelopen zaterdag om 09:00 uur vertrokken de voertuigen vanaf het Bleijkersbolwerk in Brielle en gingen via de polder richting Oostvoorne. Via de Noordweg, Hoflaan en Mildenburglaan, kwamen ze uit op de Stationsweg.

Het vervolg ging over de Zeeweg naar de Duinoordseweg en  ze verlieten Oostvoorne via de Duinzoom richting Rockanje. Over de Vleerdamsedijk kwamen ze aan in Rockanje en reden via de Alardusdreef door het centrum. Daarna reed de colonne de polder weer in en ging over de Strypsedijk naar Tinte en via de Natersdijk richting Hellevoetsluis.

In Hellevoetsluis werd rond 11.00 uur een stop gemaakt bij Fort Haerlem om vervolgens rond 12:00 uur weer richting Brielle te gaan. De rit ging verder door de polder naar Zwartewaal, via de Hollemarestraat en de Sluisweg en via het Brielse Meer weer naar Brielle, waar gestopt werd op het Seggelant. 

Daarna reed de colonne via de Groene kruisweg en de Pieter van Wallendam om vervolgens Brielle weer in te rijden voor de parade en het defilé met de veteranen door de Nobelstraat en Voorstraat. Na de parade waren de voertuigen nog te bezichtigen voor het publiek.

Fotografie: Jos Uijtdehaage en video Peter Heine

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant