Afbeelding

Westvoorne wil 1,5 miljoen investeren in OVV

Actueel 510 keer gelezen

Oostvoorne – De accommodatie van de voetbalvereniging in Oostvoorne is verouderd. De gemeente Westvoorne wil daarom 1,5 miljoen euro voor gedeeltelijke nieuwbouw voor OVV. Het clubgebouw van OVV aan de Zwartelaan in Oostvoorne dateert nog uit de jaren vijftig en is zwaar gedateerd met achterstallig onderhoud. De voetbalclub wil dus graag nieuwbouw. Alleen een deel van de gebouwen is ruim tien jaar geleden neergezet en kan blijven staan.

Wethouder Jorriena de Jongh (GBW) wil 1,5 miljoen vastleggen voor gedeeltelijke nieuwbouw. Het exacte bedrag staat nog niet vast, omdat het plan na de reservering van het bedrag moeten worden uitgewerkt. Oppositiepartij Partij Westvoorne heeft moeite met de onderbouwing in het stuk die ontbreekt. Zo staat er bijvoorbeeld niet in wat er voor dit bedrag allemaal gaat gebeuren. 'Dit is een aanpak die geen vertrouwen wekt en krijgt,' aldus Daan van Orselen. Volgens de wethouder hebben de onderlinge rapporten voor de gemeenteraad vertrouwelijk ter inzage gelegen.

Ook komt er vanuit de politieke partijen kritiek op het bedrag dat nu uitsluitend naar de voetbalverenigingen, voor Rockanje volgt ook een plan, gaat. In Westvoorne zijn meerdere sportverenigingen met verouderde accommodaties. De vraag is of het geld er dan nog is. Wethouder De Jongh geeft echter aan dat de raad haar uitsluitend opdracht heeft gegeven voor een onderzoek naar accommodaties van de twee voetbalclubs. 'Ik heb niets anders gedaan dan de opdracht uitvoeren.'

De investering van de gedeeltelijke nieuwbouw voor OVV staat op woensdag 22 mei op de Westvoornse raadsagenda.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant