Vorige week vrijdag ging burgemeester De Jong op visite bij het echtpaar Lutterman-Spoormakers, dat op 28 april 55 jaar getrouwd was. (Foto: Jos Uijtdehaage).
Vorige week vrijdag ging burgemeester De Jong op visite bij het echtpaar Lutterman-Spoormakers, dat op 28 april 55 jaar getrouwd was. (Foto: Jos Uijtdehaage). Foto: Jos Uijtdehaage

Paar Lutterman-Spoormakers 55 jaar getrouwd

Actueel 776 keer gelezen

Rockanje – Vorige week vrijdag bezocht burgemeester Peter de Jong het echtpaar Lutterman-Spoormakers, dat op zondag 28 april 55 jaar getrouwd was. Namens de gemeente Westvoorne kwam De Jong het echtpaar aan de Rondeweiweg in Rockanje feliciteren met de mijlpaal.

Herman Lutterman (die deze week 78 wordt) is geboren en getogen in Gorinchem. Ria Lutterman-Spoormakers (76) komt uit Venlo. De twee leerden elkaar kennen in Vlissingen waar Herman de zeevaartschool bezocht en Ria destijds met vriendinnen op vakantie was en als een blok viel voor haar Herman in zeevaarttenue. Ria wachtte twee jaar op haar toekomstige echtgenoot die eerst moest varen om de ervaring op te doen die hoorde bij wat hij op de zeevaartschool had geleerd.

Gorinchem
Na hun huwelijk gingen Herman en Ria in Gorinchem wonen, maar toen Herman inmiddels alweer 50 jaar geleden, besloot om 'aan wal' te gaan werken, bij de toenmalige BP-raffinaderij in Europoort, kwam het echtpaar naar Rockanje. Herman en Ria, die twee kinderen en zes kleinkinderen hebben, woonden zestien jaar lang aan de Mercuriuslaan, voordat ze hun huidige woning aan de Rondeweiweg in Rockanje betrokken. Daar woont het paar nu alweer 34 jaar, naar tevredenheid.

Foto: Jos Uijtdehaage

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant