De Rockanje School zorgt voor een betere toekomst!
De Rockanje School zorgt voor een betere toekomst!

Stichting Old Tafo op de Bos & Burcht fair

Actueel 575 keer gelezen

Rockanje/Oostvoorne - De stichting Old Tafo zet zich al meer dan 20 jaar in voor de Rockanjeschool in Kumasi, Ghana. De stichting Old Tafo heeft als doel een bijdrage te leveren aan de verbetering van de leefsituatie en opvoeding van de kansarme jeugd in de wijk Old Tafo en Mampongteng in Kumasi.

Sinds 1996 ondersteunt de stichting de Rockanje Presbyterian Experimental School in de wijk Old Tafo en in 2016 is hier een 2e school bijgekomen; de Rockanje Educational Complex in de wijk Mampongteng.

De afgelopen 15 jaar is een belangrijke activiteit van de stichting deelname aan de Bos & Burcht fair in Oostvoorne. Op de fair verkopen ze groenten en fruit en bloemen en planten. De groenten, het fruit, de bloemen en de planten krijgen ze van Boeren en Tuinders op Voorne-Putten en van diversen groothandels. Boeren en Tuinders en hun familieleden helpen ook spontaan mee met de verkoop. De opbrengst komt in zijn geheel ten goede aan beide Rockanjescholen in Ghana.

Naast het geven van goed onderwijs krijgen de kinderen op de scholen ook dagelijks een warme maaltijd. Om dit ook voor de armste kinderen mogelijk te maken is ondersteuning vanuit Nederland nog altijd hard nodig. Ze zijn dan ook op zoek naar nieuwe donateurs en sponsoren. Op de Bos&Burcht fair kunt u zich als nieuwe donateur aanmelden. Voor slechts € 5,00 per maand kunt u een kind helpen om onbezorgd naar school te gaan. De kinderen krijgen hiervoor de benodigde leermiddelen, een warme maaltijd, geneeskundige hulp en eventueel extra cursussen. Door middel van nieuwsbrieven zullen zij u op de hoogte houden van de ontwikkelingen op de scholen. Ook kunt u voor meer informatie kijken op de website www.rockanjeschool.com. Ze hopen u op de Bos & Burcht fair te ontmoeten voor de aankoop van groenten, fruit, bloemen en planten en hopelijk ook voor een spontane aanmelding als donateur. Uiteraard zijn eenmalige giften ook van harte welkom.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant