Afbeelding
COLUMN

Mieneke goes USA!

Actueel 284 keer gelezen

Geen column om een discussie uit te lokken of je tot nadenken aan te sporen. Gewoon een column om je mee te nemen op mijn voorbereidingen naar Nashville Tennessee in juli. Een droom die werkelijkheid wordt van een trotse inwoonster van ons prachtige Brielle.

Ik ben Mieneke Klinkert, een doodgewone burger, met een baan, een hond, twee fantastische kinderen, een partner en een hypotheek. Dertien in een dozijn. Maar met een abnormaal geweldige passie! Oprichtster en dirigent van het Rotterdamse barbershopkoor The Skyline Sisters. Jarenlang heb ik gezongen bij Sound Waves in Hellevoetsluis. En het ging borrelen en kriebelen. De uit Amerika afkomstige vierstemmige a capella zangstijl had mij helemaal in zijn greep. Zo erg zelfs dat ik mijn eigen koor wilde oprichten en dirigeren! Mijn omgeving moet hebben gedacht dat ik gek was geworden. Maar ik was ervan overtuigd dat dit ging lukken. Maar hoe moest dat in vredesnaam, waar moest ik beginnen, ik had immers geen conservatoriumopleiding. Alleen mijn passie voor de barbershop zangstijl. Ladingen twijfels en onzekerheden kwamen om de hoek kijken. Maar ik wist dat ik dit moest doen, now or never! Ik wilde geen spijt hebben, ooit hoogbejaard terugkijkend op iets wat ik niet had gedurfd maar zo graag wilde. De grootste persoonlijke uitdaging van mijn leven! En tot op de dag van vandaag geen seconde spijt. Het levende bewijs dat je met lef, inzet, doorzettingsvermogen en een absurde portie enthousiasme heel erg ver kan komen! Dat koor werd werkelijkheid. Als pionier ben ik in Rotterdam leden gaan werven. Zo werd de eerste repetitieavond een feit in 2008. Na 10 jaar dirigeren van mijn geweldige Skyline Sisters (50 vrouw sterk) en een aantal competities verder (behorend tot de top van Nederland) begon het weer te kriebelen en te borrelen. Ik wilde naar Amerika, naar het hol van de leeuw! Naar de barbershop universiteit om mij verder te ontwikkelen. Nog beter worden. Ook hier weer allerlei apen en beren op de weg, want de kosten zijn niet van de lucht en hoe dacht ik dat überhaupt te kunnen betalen? Ik wond er geen doekjes om en besprak mijn vurig verlangen met mijn koorbestuur, heel voorzichtig want ik vroeg nogal wat. Mijn bestuur was echter gelijk wild enthousiast en wilde mij financieel steunen!

Vanaf hier neem ik je mee in mijn droom die werkelijkheid gaat worden. Een muzikale reis richting Nashville Tennessee, Harmony University van 21-28 juli a.s. Wat er toch niet kan gebeuren als je je droom najaagt! Je hoort mij weer over twee weken!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant