Afbeelding

Ga mee op excursie in deDuinen van Oostvoorne

Actueel 266 keer gelezen

Oostvoorne - Komend weekend hoef je je niet te vervelen! Stichting het Zuid-Hollands Landschap organiseert twee excursies in de Duinen van Oostvoorne. Benieuwd naar de nachtbewoners in het duin? Ga dan vrijdag 24 mei mee op zoek naar vleermuizen. Altijd al willen weten hoe mensenhanden de duinen hebben gevormd en hoe de natuur daarvan profiteert? Ga dan zondag 26 mei mee met de gids. Genoeg te doen dus! Kies de excursie die bij je past en meld je aan.

Weleens een vleermuis gehoord? Nee? Meld je dan aan en ga mee 'vleerluisteren'. Om de vleermuizen te vinden maken ze gebruik van een vleermuisdetector. Vleermuizen kunnen wel zien in het donker, maar omdat ze met hoge snelheid rondvliegen en hun eten moeten vinden, maken ze ook gebruik van hun gehoor. De vleermuizen maken ultrasoon geluid en met de echo daarvan krijgen ze een geluidsbeeld van de omgeving. Wij kunnen dat geluid met het blote oor niet of nauwelijks horen, maar een vleermuisdetector zet het ultrasone geluid om in iets dat wij wel kunnen horen.

Nieuwsgierig en ben je niet bang in het donker? Meld je dan aan voor de excursie op vrijdag 24 mei van 21:00 - 23:00 uur. Aanmelden kan viawww.zhl.nl/natuuragenda Je vindt hier uitgebreide informatie over de kosten én locatie. Deze excursie is ook heel leuk voor kinderen.

Natuur en bunkers, een rijke historie
De Duinen van Oostvoorne kennen een bijzondere ontstaansgeschiedenis. Dankzij mensenhanden en de natuurelementen is  een prachtig natuurgebied ontstaan. Onder leiding van een deskundige gids loop je door de koffievallei naar de Adcockbunker. Onderweg zie en hoor het bijzondere verhaal van het ontstaan van de duinen: loopgraven, bomen, bunkers, vogels en heel veel verschillende soorten planten! Duik mee in de historie en luister naar de mooie verhalen van de gids!

De excursie is op zondag 26 mei van 13:30 - 15:30 uur. Aanmelden kan via www.zhl.nl/natuuragenda Je vindt hier uitgebreide informatie over de kosten én locatie. Deze activiteit wordt georganiseerd door Stichting Het Zuid-Hollands Landschap i.s.m. Stichting Biberbunker.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant