Afbeelding

OVV krijgt 'maar' 7,5 ton voor accommodatie

Actueel 430 keer gelezen

Oostvoorne - Voetbalvereniging OVV krijgt 7,5 ton voor het opknappen van het clubgebouw. Het oorspronkelijke voorstel van 1,5 miljoen euro is weggestemd.

De gemeenteraad halveert het bedrag dat OVV nodig had voor gedeeltelijke nieuwbouw van een verouderd onderkomen. Het dagelijks bestuur van Westvoorne wilde 1,5 miljoen euro uittrekken. Coalitiepartijen VVD, Gemeentebelangen Westvoorne, CDA, PvdA en D66 vonden dit bedrag te hoog.

De vijf partijen willen andere buitensportverenigingen ook financieel kunnen blijven steunen en wilden 'nog maar' 7,5 ton uittrekken voor 'het herstel van achterstallig onderhoud en toekomstbestendig maken' van de accommodatie. Mocht OVV meer nodig hebben en willen, dan zouden ze een renteloze lening van de gemeente moeten kunnen krijgen. Oppositiepartijen Partij Westvoorne en Inwonersbelang Westvoorne baalden en wilden het dagelijks bestuur wel steunen. Tijdens de raadvergadering kwamen coalitie en oppositie na meerdere schorsingen tot een nieuw voorstel. OVV krijgt nu 7,5 ton voor renovatie of gedeeltelijke nieuwbouw, maar als dat onvoldoende blijkt kan de gemeenteraad alsnog besluiten geld bij te leggen of een renteloze lening geven.

OVV was bij monde van voorzitter Andries Schouten erg verbaasd over het te elfder ure gehalveerde bedrag. Juist na vele gesprekken met de ambtenaren. De gemeente Westvoorne heeft specialisten ingehuurd om een zo duidelijk mogelijke onderbouwing te krijgen. 'Waarom gedeeltelijke nieuwbouw de beste keuze is en wat de bouwsom ongeveer gaat zijn,' benadrukt Schouten. Hij geeft aan dat haast geboden is voor het opknappen van het onderkomen, dat eigendom is van de gemeente. 'Het pand holt achteruit.'

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant