Afbeelding

Peuters op bezoek bij Imkers van De Pluktuin Oostvoorne

Actueel 457 keer gelezen

De peuters van Kinderdagverblijf Watergeusje uit Brielle zijn op bezoek geweest bij De Pluktuin Oostvoorne. De kinderen hebben in de Pluktuin de drie bijenvolken bezocht welke hier leven. Deze Carnaci bijen staan bekend om hun zachtaardigheid en vanwege deze vriendelijkheid is het mogelijk om de bijen dan ook van heel dichtbij te gaan bekijken.

Onder leiding van de imkers hebben de kinderen een uitgebreide uitleg over de bijen, hun verblijfplaats en niet te vergeten de heerlijke honing gehad (die we ook mochten proeven). Net als bij de bijen werden de kinderen onderverdeeld als werkers, darren en zelfs een van de kinderen mocht de koningin zijn!

Gewapend met echte Imker kappen konden de neuzen van de kinderen richting de bijenkasten om het allemaal eens van heel dichtbij te bekijken. De bedrijvigheid van de bijen was bijzonder om te zien en zelfs de koningin liet zich van haar mooiste kant bewonderen.

Denkt u van wat leuk! Daar wil ik ook eens gaan kijken, dan zijn er de open Imkerijdagen op zaterdag 13 en zondag 14 juli 2019 van 10 – 16.00 uur bij de Pluktuin Oostvoorne aan de Bollaarsdijk 6A. En voor het zelf plukken van een mooi bosje bloemen kunt u vanaf 29 juni 2019, van woensdag t/m zaterdag, ook terecht.

De kinderen hebben genoten van dit leerzame uitstapje in het kader van Groei en Bloei en danken de Pluktuin voor de uitleg.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant